Opći uvjeti korištenja portala cuvarkuca.hr i Opći uvjeti zaštite osobnih podataka

Molimo Vas da se prije početka korištenja portala cuvarkuca.hr (pružatelj elektroničke publikacije društvo Čuvarkuća d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Gorjanovićeva 13, OIB: 78623142219, ("Čuvarkuća")) upoznate s ovim Općim uvjetima korištenja portala cuvarkuca.hr i Općim uvjetima zaštite osobnih podataka. Imate li bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da se obratite našem Uredništvu na e-mail adresu : info@cuvarkuca.hr.

Prihvaćanje Općih uvjeta

1. Pristupanjem stranicama cuvarkuca.hr ili korištenjem bilo kojeg dijela njezinog sadržaja ili usluge, prihvaćate ove Opće uvjete korištenja portala cuvarkuca.hr  i Opće uvjete zaštite osobnih podataka ("Opći uvjeti"), kao i sva ostala pravila i uvjete korištenja predmetnih stranica i usluga koje se putem njega pružaju. Ukoliko se ne slažete s navedenim molimo vas da dalje ne koristite portal cuvarkuca.hr i usluge koje se pružaju putem njega.

Promjene Općih uvjeta i portala cuvarkuca.hr

2. Čuvarkuća zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti ove Opće uvjete, te takve promjene stupaju na snagu danom objave na portalu cuvarkuca.hr. Nastavljanjem pristupa stranicama cuvarkuca.hr ili nastavljanjem korištenja bilo kojeg dijela njezinog sadržaja ili usluge smatrat će se da pristajete na takve izmijenjene ili dopunjene Opće uvjete. Čuvarkuća Vam savjetuje da periodično provjeravate ove Opće uvjete kako bi bili upoznati sa eventualnim promjenama istih.

3. Čuvarkuća zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i portal cuvarkuca.hr, odnosno bilo koji njegov dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njega pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na promjenu vremena dostupnosti, sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa, kao i prava na pristup ili korištenje portala cuvarkuca.hr.

4. Vaša je dužnost i obveza da koristite portal cuvarkuca.hr u skladu sa pozitivnim propisima, te općim moralnim i etičkim načelima. Čuvarkuća ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja portala cuvarkuca.hr kako bi osigurao poštivanje ovih Općih uvjeta i pozitivnih propisa.

Registracija korisnika

5. Za korištenje pojedinih sadržaja i usluga na ovim stranicama morate se prijaviti u sustav pomoću adrese e-pošte i lozinke koje ćete navesti u postupku registracije.

6. U postupku registracije i prilikom popunjavanja osobnog profila obvezujete se navesti točne, potpune i važeće podatke.

7. U postupku registracije nije dozvoljeno korištenje imena i nadimaka koje je nemoguće izgovoriti (primjer: ._|.<(+_+)>.|_. ), koji su u vlasništvu trećih osoba, nezakoniti, štetni, prijeteći, koji zlostavljaju, uznemiravaju, kleveću ili su na bilo koji način štetni djeci i maloljetnicima. Nedopušteno je koristiti imena javnih osoba. U slučaju kršenja ovih pravila Čuvarkuća ima pravo deaktivirati ili izbrisati korisnički račun.

8. Uz svoje ime i prezime ne smijete navoditi imena tvrtki, brandova ili web stranica, kao ni više jednakih znakova u nizu (primjer *** Ivana Ivić ***).

9. U svojem profilu ne smijete postavljati fotografije i druge figurativne elemente koji sadrže zaštićene žigove, bannere, likove drugih osoba kao niti druge sadržaje koji su protivni ovim Općim uvjetima.

10. Nije dopušteno registriranje dva ili više korisničkih računa u korist jedne pravne ili fizičke osobe.

11. Čuvarkuća zadržava pravo na odbijanje registracije, kao i na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti daljnjeg korištenja korisničkog računa za koje je korisnik registriran u slučaju kada na bilo koji način kršite ove Opće uvjete ili na neki drugi način usporavate ili ometate rad stranica. Čuvarkuća zadržava pravo poduzimanja odgovarajućih mjera protiv takvih korisnika.

12. U postupku registracije prikupljat ćemo od Vas određene osobne podatke koji podliježu Općim uvjetima zaštite osobnih podataka navedenim u nastavku. 

Opći uvjeti zaštite osobnih podataka

13.  Ovi Opći uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se na osobne podatke koji se nalaze, i koji su korištenjem  portala cuvarkuca.hr obrađeni, odnosno prikupljeni i pohranjeni od strane voditelja zbirke osobnih podataka, društva Čuvarkuća d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Gorjanovićeva 13, OIB: 78623142219, od Vas kao ispitanika.

14.  Čuvarkuća je predana zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka. Molimo vas, pročitajte ove Opće uvjete zaštite osobnih podataka kako biste lakše razumjeli koje podatke prikupljamo od vas i kako koristimo te podatke.

15.  Ako imate bilo kakva pitanja u vezi zaštite osobnih podataka, molimo vas da nas kontaktirate putem e-mail poruke na adresu info@cuvarkuca.hr.

16.  Davanjem vaših osobnih podataka putem portala cuvarkuca.hr i označavanjem vašeg pristanka na ove Opće uvjete zaštite osobnih podataka putem portala cuvarkuca.hr , potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa ovim Općim uvjetima zaštite osobnih podataka, te pristajte na prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka u skladu sa ovim Općim uvjetima zaštite osobnih podataka.

17.  Kao ispitanik odgovorni ste i obvezni prije svakog davanja vaših osobnih podataka pregledati i proučiti važeće Opće uvjete zaštite osobnih podataka koji su dostupni na portalu cuvarkuca.hr.

18.  Čuvarkuća prikuplja slijedeće vaše osobne podatke:

 • ime i prezime;
 • spol;
 • datum rođenja;
 • adresa elektroničke pošte; i
 • ostale osobne podatke koje samoinicijativno odlučite unijeti na  na portal cuvarkuca.hr.

19.  Kada se uključujete u određene aktivnosti na portalu cuvarkuca.hr, kao što su otvaranje korisničkog računa ili ispunjavanje anketa, komentara, objavljivanje sadržaja i/ili objavljivanje tekstova na forumima, sudjelovanje u natjecanjima ili  nagradnim igrama, slanje povratnih informacija nama, traženje informacija o našim uslugama, javljanje na oglas za posao, možemo vas zatražiti davanje određenih dodatnih osobnih podataka. U takvom slučaju prije davanja takvih osobnih podataka obvezni ste proučiti ove Opće uvjete zaštite osobnih podataka i pristati na njihovu primjenu u odnosu na takve podatke.

20.  Ovisno o vrstama aktivnosti, neki podaci, koje tražimo da nam ustupite su određeni kao obvezni, a neki kao dobrovoljni. Ako ne pružite obvezne podatke za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće vam biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost.

21.  Čuvarkuća prikuplja i koristi osobne podatke kako bi vam omogućili korištenje svojih usluga i aktivnosti putem portala cuvarkuca.hr, kako bi unaprijedili rad portala cuvarkuca.hr, kako bi stvorili bazu podataka svojih korisnika, u svrhe marketinga, kako bi vas kontaktirali i dostavljali marketinške obavijesti, poboljšali naše oglašivačke i promocijske napore, analizirali uporabu portala cuvarkuca.hr. Također, možemo koristiti  osobne podatke za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka, uspostavljanje kontakta s Vama. Usluge i aktivnosti portala cuvarkuca.hr uključuju, ali se ne ograničavaju na personaliziranu ponudu provjerenih i autoriziranih informacija roditeljima tijekom razdoblja planiranja trudnoće, trudnoće, te do sedme godine djetetova života a u cilju promicanju pametnog roditeljstva koje se temelji na znanstveno i iskustveno provjerenim činjenicama Čuvarkuća u tom cilju povezuje znanja i iskustva korisnika međusobno, ali i korisnike sa stručnim i poslovnim partnerima koje Čuvarkuća podržava.

22.  Davanjem vaših osobnih podataka temeljem ovih Općih uvjeta zaštite osobnih podataka te pristankom na njihovo korištenje u svrhe markeinga pristajete da takve osobne podatke dajemo na korištenje trećim osobama, uključujući, ali se ne ograničavajući na povezane osobe društva Čuvarkuće, njegove članove i njihove povezane osobe, u svrhu marketinga, provođenja marketinških i promotivnih aktivnosti, te dostavljanja marketinških obavijesti.

23.  Bilo kakvo drugo davanje osobnih podataka trećim osobama može se izvršiti isključivo u skladu sa zakonskim propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

24.  Čuvarkuća smatra da svaki ispitanik treba imati mogućnost osigurati da su njegovi osobni podaci točni, potpuni i ažurni. Ukoliko smatrate da su Vaši osobni podaci nepotpuni, netočni ili neažurni, molimo Vas da nas kontaktirate slanjem e-mail poruke na info@cuvarkuca.hr, te zatražite odgovarajuću dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka.

25.  Preporučamo vam da što prije nadopunite vaše osobne podatke kad se oni promjene. Možete zatražiti brisanje ili uklanjanje informacija o korisničkom računu.

26.  Čuvarkuća zaštitu podataka uzima ozbiljno i poduzelo je razne mjere opreza kako bi zaštitili vaše osobne podatke. Vašim osobnim podacima na  portalu cuvarkuca.hr možete pristupiti isključivo pomoću zaporke i e-mail adrese. Vaša zaporka je kriptirana. Preporuka je da nikome ne otkrivate zaporku. Uz to, Vaši osobni podaci se čuvaju na serveru kojemu mogu pristupiti samo odabrane osobe i pružatelji usluga.

27.  Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran te Čuvarkuća ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s portala cuvarkuca.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane kojoj takvi podaci postanu dostupni. Ovi Opći uvjeti zaštite osobnih podataka se odnose samo na uporabu i korištenje podataka koje Čuvarkuća prikuplja od  ispitanika. Druge internetske stranice kojima se može pristupiti putem portala cuvarkuca.hr imaju svoje vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načinima njihovog korištenja i objavljivanja na njima. Čuvarkuća nije odgovorna za načine i uvjete rada trećih strana.

28.  Dodatno na Vaše osobne podatke Čuvarkuća može od Vas prikupljati i druge podatke koji Vas ne mogu identificirati, te se ne smatraju osobnim podacima (primjerice podatke o Vašim preferencijama, hobijima, interesima, aktivnostima), a koje nam omogućavaju da kvalitetnije, preciznije i osobnije odabiremo podatke za korisnika.

29.  Za analizu svoje internetske stranice koristimo softver za analizu pomoću kojeg analiziramo korištenje internetske stranice te time stječemo dragocjena saznanja o potrebama svojih korisnika, a s ciljem poboljšavanja kvalitete naše ponude. S tim u vezi koriste se i tzv. cookies. Cookies su tekstovne datoteke koje se pohranjuju na računalu posjetitelja internetske stranice. Oni omogućavaju prepoznavanje korisnika pri ponovnom posjetu stranici. To nam omogućava provođenje gore opisane analize korištenja. Cookies se inače mogu, putem odgovarajućih postavki na browseru, i odbiti ili izbrisati, ali to međutim može dovesti do nemogućnosti korištenja u potpunosti nekih funkcija portala cuvarkuca.hr. Navedeni software osim toga prikuplja i pohranjuje i neke tehničke podatke, uključujući IP adresu korisnika. Naglašavamo da ni u kom slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka niti do prikupljanja osobnih podataka. Ti podaci se također ne povezuju s osobnim podacima koje je korisnik eventualno obznanio. Korištenjem ove internetske stranice dajete svoju suglasnost za gore opisani način provođenja analize korištenja ove internetske stranice.

Korištenje portala i interakcija korisnika

30.  Aktivacijom korisničkog računa prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti poduzete njegovim korištenjem na portalu cuvarkuca.hr.

31.  Dužni ste brinuti se o sigurnosti vaše korisničke lozinke i istu povremeno mijenjati. Čuvarkuća ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što prijavite zlouporabu postupiti kako bi zaštitili Vaša prava. Prijavu zlouporabe možete izvršiti putem elektronske pošte, na adresu urednistvo@cuvarkuca.hr

32.  Ako iz bilo kojeg razloga više ne želite biti registrirani korisnik portala cuvarkuca.hr, možete pisanim putem uputiti zahtjev Čuvarkući i zatražiti brisanje Vašeg korisničkog računa. U slučaju zahtjeva za brisanjem Čuvarkuća će trajno ukloniti sve Vaše podatke korisnika iz zbirke koju vodi.

33.  Kao registrirani korisnik imate mogućnost predstavljanja i povezivanja s drugim korisnicima putem korisničkih profila.

34.  Svaki je korisnik osobno odgovoran za svoju interakciju i komunikaciju s ostalim korisnicima portala, te prihvaća da takva interakcija i komunikacija nema povjerljiv sadržaj, te u skladu sa time Čuvarkuća ima pravo, ali ne i obavezu, nadzirati komunikaciju među korisnicima koja se odvija putem platforme.

35.  Obvezujete se da se nećete koristiti portalom cuvarkuca.hr, odnosno sadržajem i uslugama portala cuvarkuca.hr kako bi:

 • se predstavljali u cilju svoje promocije;
 • naštetili, zastrašivali ili prijetili trećim osobama, odnosno širili govor mržnje;
 • poticali, pogodovali poticanju i širili mržnju ili diskriminaciju na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije, te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima:
 • objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali sadržaj koji je u suprotnosti s pozitivnim propisima, zatim sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, rasistički, šovinistički, pornografski, koji predstavlja govor mržnje ili je na bilo koji drugi način neprikladan;
 • maltretirali, ugražavali, vrijeđali, prijetili, obmanjivali treće osobe ili na bilo koji način ugrožavali njihova prava;
 • objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali informacije za koje znate ili morate znati da su lažne, a čije bi objavljivanje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima i/ili portalu cuvarkuca.hr;
 • obavljali bilo koju nezakonitu ili neovlaštenu radnju;
 • prenosili ili distribuirali bilo kakav nelegalan software, uključujući ali se ne ograničavajući na maliciozan software, viruse, spyware, trojance, ili slično
 • objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali osobne podatke trećih osoba;
 • objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali sadržaj koji sadrži viruse ili sličan maliciozan software ili druge programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • reklamirali ili tražili od bilo kojeg drugog korisnika da kupi ili proda bilo kakav proizvod i/ili uslugu, koristili informacije dobivene iz sadržaja na stranicama za kontaktiranje drugih korisnika u svrhu reklamiranja, predstavljanja ili prodaje proizvoda bez njegovog dopuštenja te objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali neželjene sadržaje korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja;
 • prodavali ili prenosili svoj profil na drugu osobu;
 • provodili bilo kakve piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik višestrukog slanja komercijalnog ili drugog sadržaja;
 • objavljivali, prenosili i/ili razmjenjivali sadržaj zaštićen autorskim i drugim pravima intelektualnog vlasništva trećih osoba;
 • sugerirali Vašu povezanost sa portalnom cuvarkuca.hr;
 • kršili bilo koji pozitivan propis.

36.  Obvezujete se poštivati upozorenja i upute administratora i/ili moderatora portala cuvarkuca.hr, odnosno da istima nećete lažno prijavljivati druge korisnike. Korisnici koji se ogluše na upozoravajuće poruke administratora i/ili moderatora bit će kažnjeni zabranom pristupa.

37.  Administratori i moderatori portala cuvarkuca.hr zajednice nisu ni u kom pogledu odgovorni za podatke koje korisnici objavljuju. Oni imaju pravo brisati, promijeniti, premjestiti ili izbrisati svaki sadržaj za koji smatraju da krši pravila i uvjete korištenja cuvarkuca.hr bez prethodne najave.

38.  Postavljanje nepotrebnih i nepoželjnih informacija, informacija nevezanih za temu, neprimjeren razgovor s korisnicima, kao i oblikovanje postavljenih sadržaja na način da im se smanjuje čitljivost bit će sankcionirani od strane administratora i moderatora.

39.  Zabranjeno je namjerno provociranje, nekonstruktivno započinjanje ili dupliciranje tema.

40.  Svi eventualni sporovi nastali iz međusobnih odnosa korisnika portala (kako zbog istinitosti podataka o korisniku, sadržaju natječaja i sl.) rješavaju se isključivo između korisnika. Čuvarkuća nije odgovoran za bilo kakvu štetu bilo koje vrste nastalu kao posljedica takvih odnosa.

Sadržaj i usluge

41.  Portal cuvarkuca.hr Vam omogućava da koristite različite sadržaje i funkcije. Sadržaje stvara uredništvo portala cuvarkuca.hr, naši suradnici i partneri, ali i vi, korisnici.

42.  Interaktivni sadržaji i funkcionalnosti. Na portalu cuvarkuca.hr se nalazi mnogo sadržaja i funkcionalnosti, od kojih su mnogi interaktivni. Nudimo vam mogućnost stvaranja osobne stranice, učitavanje vlastitih preporuka, fotografija i članaka, postavljanje linka za prikaz videa, sudjelovanje u forumu, komentiranje sadržaja, sudjelovanje u nagradnim igrama i dr. Za korištenje većine interaktivnih sadržaja potrebno je da postanete naš registrirani korisnik.

43.  Objavljivanje vaših sadržaja na portalu cuvarkuca.hr ne znači da isti predstavljaju stavove, mišljenja, odnosno preporuke Čuvarkuće, niti da smo s njima suglasni ili da ih podržavamo na bilo koji način. Ipak, Čuvarkuća zadržava pravo da kvalitetne ili posebno istaknute preporuke preuzme u urednički dio sadržaja te da one budu označene s „Preporučuje portal cuvarkuca.hr“, što je oznaka rezervirana za kvalitetan, pouzdan i provjeren sadržaj. Ostale korisničke preporuke naći će se na portalu cuvarkuca.hr, posebno istaknute kao preporuke korisnika, što znači da portal cuvarkuca.hr ne odgovara za istinitost iznesenih informacija.

44.  Čuvarkuća ne odgovara za sadržaje objavljene od strane korisnika, već za sadržaj odgovaraju prvenstveno korisnici koji taj sadržaj objave.

45.  Sadržaji naših partnera i trećih osoba. Na portalu cuvarkuca.hr naći ćete i podatke o našim partnerima i njihovim proizvodima, odnosno uslugama u obliku članaka, preporuka, programa, reklamnih poruka, nagradnih igara te linkova na njihove internetske stranice. Takve ćemo sadržaje nastojati posebno obilježiti kada to omogućuje način njihove objave.

46.  Čuvarkuća ne odgovara za sadržaje partnera i trećih osoba.

47.  Portal cuvarkuca.hr sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze ("linkove") do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, u opsegu u kojem je to potrebno i moguće, kao takve označavati. Čuvarkuća nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Čuvarkuća se odriče svake odgovornosti zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na takvim stranicama trećih osoba, kao i zbog eventualnih proizvoda ili usluga koji su se stekli putem takvih trećih stranica. Neće se smatrati da su takve treće osobe na bilo koji način povezane s Čuvarkućom samo zbog postojanja veze s web stranicom.

48.  Čuvarkuća do najveće mjere dopuštene pozitivnim propisima ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može biti uzrokovana Vama ili drugim korisnicima u svezi s korištenjem ili pouzdavanjem u bilo koji sadržaj objavljen na portalu cuvarkuca.hr.

49.  Sve objave, poruke, tekstovi, prikazi, fotografije, video snimke i drugi materijali (u daljnjem tekstu: sadržaj) objavljeni na stranicama, prenešeni preko stranica ili linkani sa stranica isključiva su odgovornost osobe od koje je takav sadržaj potekao. Čuvarkuća ne daje nikakva jamstva glede točnosti, potpunosti ili autentičnosti takvog sadržaja.

50.  U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih osoba s osnova naknade štete prema Čuvarkući, a po bilo kojoj osnovi vezanom uz sadržaj koji ste dostavili, obvezujete se preuzeti cjelokupnu odgovornost za takvu štetu te poduzeti sve radnje kako bi otklonili takvu odgovornost od Čuvarkuće, te nadoknaditi Čuvarkući svu štetu koja joj je nastala temeljem takvih zahtjeva trećih osoba.

51.  Čuvarkuća zadržava pravo na promjenu, privremenu obustavu, odgodu i prestanak prikazivanja ili pružanja bilo kojih sadržaja i usluga u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Čuvarkuća također ima pravo ograničiti pristup određenim uslugama, sadržajima i dijelovima istih bez prethodne najave.

52.  Sadržaji koje objavljujete u svom profilu moraju imati za cilj pružiti sigurnu preporuku ostalim korisnicima i/ili osigurati kvalitetniju interakciju s drugim korisnicima. Svi materijali koji ne odgovaraju navedenim uvjetima bit će uklonjeni sa stranica, te Čuvarkuća zadržava pravo deaktiviranja korisnika koji je postavio navedene sadržaje.

Autorska prava

53.  Svi sadržaji, dokumenti, podaci i informacije objavljeni na portalu cuvarkuca.hr uključivo sa svim sadržajima koje daju korisnici, zaštićeni su autorskim pravom i drugim pravim intelektualnog vlasništva, te se ne smiju se objavljivati, reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog prethodnog pisanog pristanka nositelja odgovarajućeg prava i portala cuvarkuca.hr.

54.  Korisnik osobito nema pravo skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati, mijenjati sadržaj, stvarati izvedenice, uključivati na druge Internet stranice ili medije ili koristiti na bilo koji način osim za osobne svrhe za kućnu uporabu.

55.  Urednički sadržaj portala cuvarkuca.hr jer vlasništvo Čuvarkuće.

56.  Korištenjem portala cuvarkuca.hr daje Vam se ograničena, neisključiva, neprenosiva i opoziva dozvola za korištenje sadržaja portala cuvarkuca.hr na način da se iste pregledavate za osobne svrhe i to uz poštivanje sljedećih uvjeta:

 • Sadržaje i usluge korisnik koristi na vlastitu odgovornost;
 • Korisnik smije koristiti sadržaje i usluge jedino uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva njihovih nositelja i portala cvarkuca.hr;
 • Korisnik ne smije činiti nikakve modifikacije na sadržajima i uslugama bez prethodnog izričitog pisanog pristanka Čuvarkuće;
 • Na svim korištenim sadržajima i materijalima, ako priroda stvari to dopušta, moraju biti vidljive napomene o autorskom pravu, zaštitni znak, žig, logo.

57.  Radi izbjegavanja svake dvojbe, Čuvarkuća izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja druga prava u odnosu na sadržaj portala cuvarkuca.hr, te zabranjuje korištenje sadržaja portala cuvarkuca.hr, osim kako je to određeno ovim Općim uvjetima i kako je to eventualno dozvoljeno uputama na samim web stranicama.

58.  Objavom Vašeg sadržaja (natječaja, profila, komentara i sl.) na portalu cuvarkuca.hr dajete Čuvarkući pravo korištenja tog sadržaja vremenski i prostorno neograničeno bez obveze plaćanja bilo kakve naknade. Čuvarkuća ima pravo takav sadržaj objavljivati, reproducirati, distribuirati, modificirati, prilagođavati, prevoditi i na bilo koji drugi način koristiti. Navedeno se ne odnosi na Vaše osobne podatke.

59.  Jamstva korisnika. Prilikom objave ili učitavanja (upload) Vašeg sadržaja na portal cuvarkuca.hr dajete Čuvarkući sljedeća jamstva u pogledu takvog sadržaja:

 1. da je autor navedenog sadržaja odnosno da je od autora ili drugog nositelja autorskog prava ili drugog prava intelektualnog vlasništva ovlašten objavljivati takav sadržaj;
 2. da je sadržaj u skladu sa svim pozitivnim propisima;
 3. da objava sadržaja zaštićenih autorskim pravom ili drugim pravom intelektualnog vlasništva u bilo kojem obliku neće ni na koji način vrijeđati prava trećih osoba, uključujući osobito autorsko pravo i druga prava intelektualnog vlasništva, ugled, čast i dostojanstvo, pravo na privatnost te druga prava trećih osoba;
 4. da korištenje tih sadržaja na portalu cuvakruca.hr neće prouzročiti štetu, materijalnu ili nematerijalnu, uredništvu, drugim korisnicima ili trećim osobama;
 5. da su sadržaji prema vašem najboljem znanju potpuni, istiniti i točni.

60.  Ovime pristajete da ćete sve eventualne zahtjeve za naknadu štete, koji budu postavljeni prema Čuvarkući zbog vaše povrede ovih Općih uvjeta uključujući i gore navedena jamstava preuzeti na sebe, te da ćete Čuvarkući i drugim oštećenim korisnicima i trećim osobama nadoknaditi svu štetu i troškove nastale zbog povrede navedenog.

Odgovornost

61.  Čuvarkuća ne odgovara ni za kakvu štetu koja bi mogla nastati zbog prekida dostupnosti, neobjavljivanja, odnosno brisanja sadržaja ili greške u radu web stranica.

62.  Portal cuvarkuca.hr koristite isključivo na vašu vlastitu odgovornost. Čuvarkuća kao niti jedna treća osoba povezana sa njome, ne jamče ni na koji način da upotreba portala cuvarkuca.hr neće biti prekinuta ili da će biti bez poteškoća u radu. Prihvaćate da pristup ovoj internetskoj stranici ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen zbog rutinskog održavanja stranice tako i iz drugih razloga za koje nije odgovorna Čuvarkuća.

63.  Upoznati ste i suglasni ste s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju  navedene, a s time i do privremenog prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan naše kontrole pa iz toga razloga Čuvarkuća ne može biti odgovoran za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme korištenja i pružanja usluga. Čuvarkuća  ni u kojem slučaju neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ove internetske stranice.

Opće odredbe

64.  Na odnos između Vas i Čuvarkuće primjenjuju se pozitivni propisi Republike Hrvatske. U slučaju spora nadležan je stvarno nadležni sud u Zagrebu.