Čitaj mi!

http://www.citajmi.info/

Prva nacionalna kampanja za poticanje čitanja naglas djeci od najranije dobi.

E-mail
info@citajmi.info

O nama

Organizatori

Hrvatsko knjižničarsko društvo - Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Hrvatsko logopedsko društvo

O kampanji

"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas, a pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu.

Uključite se

Pozivamo roditelje i druge odrasle koji čitaju djeci, stručnjake za rani razvoj djeteta, knjižničare, pedijatre, nakladnike, udruge da se uključe u kampanju "Čitaj mi!" i prijave aktivnost/događanje kojom se žele uključiti u kampanju i promovirati čitanje djeci od rođenja.

Popis aktualnih događanja

Prijavite vlastiti događaj koji organizirate