dv bajka

Dječji vrtić Bajka

Široke ledine 16, 42000 Varaždin

Dječji vrtić Bajka iz Varaždina jedan je od rijetkih dječjih vrtića s licencom za Brain Gym program. Evo njihovih metoda i iskustava.

Telefon
042 233 616
E-mail
djecji.vrtic.bajka@vz.t-com.hr

O nama

U radu sa djecom odgojitelji DV Bajka, Varaždin  kontinuirano i svakodnevno koriste Brain Gym aktivnosti, već treću godinu zaredom te možemo tvrditi da je apsolutno integriran u našu odgojno obrazovnu svakodnevicu i kurikulum. Brain Gym sadržaji i aktivnosti usklađeni su i planirani sa psihofizičkim karakteristikama  (osobinama, potrebama i sposobnostima) djece pojedine dobi te obuhvaćaju  sve aspekte dječjeg razvoja (tjelesni i psihomotorni , socio-emocionalni, spoznajni razvoj te  govor,komunikaciju, izražavanje i stvaralaštvo).

Brain Gym se u dječjem vrtiću Bajka, Varaždin, provodi u sklopu programa  "Pametni pokreti"  te je pod supervizijom licencirane instruktorice za Brain Gym, mr.sc.Tatjane Novosel Herceg. Tatjana Novosel Herceg je kroz trogodišnju edukaciju osposobila 15 odgojitelja za provođenje ovakve vrste programa te je nužno da u odgojno obrazovnim ustanovama ovakav oblik provode samo educirani stručnjaci zbog njegove specifičnosti. Program u DV Bajka Varaždin  je besplatan te integriran u redoviti vrtićki program jer ga kao takvog želimo učiniti dostupnim svoj djeci kako bi im pružili oslonac i podlogu za kvalitetan razvoj. Program "Pametni pokreti" dan je na verifikaciju MZOŠ-a te je okarakteriziran kao program koji djeluje poticajno na dijete i kao program koji prati najnovije znanstvene spoznaje.