Mali sportaši

Univerzalni sportski program za djecu od dvije i pol do deset godina!

O nama

Društvo športske rekreacije "Mali športaši" je registrirano 2005. godine kao udruga za provođenje univerzalnog sportskog programa namijenjenog djeci predškolskog uzrasta i osnovnoškolcima do deset godina. Pod sve prepoznatljivijim imenom "Mali sportaši", univerzalni sportski program provodimo u trideset zagrebačkih vrtića i četiri sportske akademije u kojima trenutno trenira preko 800 malih sportaša i sportašica koje vode više od dvadeset iskusnih trenerica i trenera.

S ponosom naglašavamo kako je do sada kroz naše programe prošlo više od 7000 nasmijanih malih sportaša i sportašica. Osnovni program, verificiran od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, provodimo tijekom cijele vrtićke/školske godine, dva puta tjedno po 45 minuta.

Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša i ranu specijalizaciju, već na poticanje optimalnog i cjelokupnog razvoja djeteta.

Programom želimo unaprijediti psihofizički razvoj djeteta, razvoj kreativnosti te osjećaj zajedništva uz isticanje individualnih kvaliteta svakog polaznika. Cilj je, stoga, kroz igru, maštu, puno zabave i smijeha dijete uvesti u svijet sporta kako bi imalo što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja pri čemu se razvijaju motoričke sposobnosti djeteta s naglaskom na njihovu povezanost sa zdravljem i zdravim načinom života.

Osim osnovnog programa univerzalne sportske škole organiziramo i sportsku igraonicu, školu rolanja za djecu i odrasle, školu plivanja, školu skijanja i boardanja, školu tenisa, sportske rođendane, zimovanje i ljetni kamp u Zagrebu.

Svake godine organiziramo i događaje koji redovito okupljaju veliki broj naših polaznika, roditelja i prijatelja, a to su:

"Olimpijada Malih sportaša" 
- zajednički trening na kojem sudjeluju sportaši iz svih vrtića i sportskih akademija i koji se održava na kraju svake sezone te okuplja preko 2000 ljudi(malih sportaša, njihovih obitelji i prijatelja)

"Mali sportaši velikog srca" 
– humanitarno sportski događaj koji organiziramo svakog prosinca kada Mali sportaši u suradnji sa svojim članovima darivaju djecu iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Više informacija o Sportskoj akademiji Mali sportaši možete saznati na: Mali sportaši websiteMali sportaši FB i Mali sportaši Twitter.