hud

Hrvatska udruga dadilja

http://hrvatskaudrugadadilja.hr

Strukovna udruga koja okuplja dadilje koje skrbe o djeci u domu roditelja i one koje skrbe o manjoj grupi djece u svom domu.

Telefon
092 220 2546
E-mail
info@hrvatskaudrugadadilja.hr

O nama

Hrvatska udruga dadilja osnovana je 10.10.2010. Strukovna smo udruga koja okuplja dadilje koje skrbe o djeci u domu roditelja i one koje skrbe o manjoj grupi djece u svom domu. Sjedište HUD-a je u Zagrebu, a članice su dadilje iz svih krajeva Republike Hrvatske. Udruga je organizirana kroz dvije
sekcije (za privatno i obiteljsko čuvanje djece) s podružnicama u većim mjestima.

Cilj i svrha nam je:

  • promicanje i razvoj kvalitete rada dadilja
  • profesionalizacija zanimanja i potpora dadiljama
  • doprinjeti stvaranju uvjeta za provedbu i razvoj izvaninstitucijske skrbi o djeci predškolske i rane školske dobi za dadilje koje skrbe o djeci u svom domu
  • biti izvor informacija dadiljama, roditeljima, agencijama, udrugama, ustanovama i organizacijama koje se bave odgojem i skrbi o djeci
  • zalagati se za kvalitetnu komunikaciju između dadilja, roditelja i djece, te zagovarati njihova prava
  • surađivati s mjerodavnim ministarstvima, županijama, lokalnim samoupravama i medijima
    oko problematike koja se tiče dadilja.

Vizija HUD-a je postati i održati se kao odgovorna i krovna organizacija za sve segmente rada dadilja koje skrbe o djeci u svom domu i onih koje o djeci skrbe u domu roditelja djece.

Misija nam je da za vrijeme skrbi o povjerenoj nam djeci nastojimo kreirati atmosferu koja je sigurna, zdrava, brižna, edukativna i primjerena razvoju djece dok u isto vrijeme pomažemo našim poslodavcima/korisnicima usluga u njihovoj ulozi roditelja.

Skrb o djeci u domu roditelja nazivamo "privatno čuvanje djece", a u domu dadilje "obiteljsko čuvanje djece".

Organiziramo savjetovanja, grupe potpore, predavanja, radionice i stručno usavršavanje za dadilje, te informativna predavanja za lokalne samouprave i sve zainteresirane.

Dajemo mišljenje i smjernice vezane za rad dadilja, njihovo školovanje, zapošljavanje i zakonsku regulativu.

Aktivno sudjelujemo u izradi smjernica za uspostavljanje i poboljšanje izvaninstitucijske skrbi o djeci, osobito "obiteljskog čuvanja djece". Kao članica Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o dadiljama pridonjeli smo svojim iskustvom i znanjem što realnijim odrednicama budućeg zakona. Informiramo širu javnost o djelatnostima skrbi o djeci u domu dadilje i u domu roditelja.

HUD je članica Koordinacije udruga za djecu i zagovaramo prava djeteta.

Članice HUD-a imaju pristup mjerodavnim informacijama, potpori i druženju s drugim dadiljama i stručnom usavršavanju. Svaki mjesec izalzi Bilten udruge s najnovijim vijestima koje se tiču svih segmenta rada dadilja.

Upravni odbor HUD-a ima pet članica, a predsjednica je Vesnica Rašić.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0