14. NAJ, NAJ, NAJ festival u Žar ptici

Objavljeno 04.04.2014. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Gradsko kazalište Žar Ptica ove godine od 11.4.-16.4.2014. organizira tradicionalni međunarodni 14. NAJ, NAJ, NAJ festival.

Festival je utemeljen 2001. godine, s ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže mladoj zagrebačkoj publici u vrijeme proljetnih školskih praznika.

Naj, naj, naj festival je od 2007. godine međunarodni. Festivalska konkurencija time je obogaćena različitim pristupima kazališnoj umjetnosti za djecu, koju svaka zemlja gost donosi sa sobom kao svoju specifičnost.

Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Iznimna posjećenost festivalskih predstava – više od 5000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička vrijednost predstava osigurala je Naj, naj, naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Festival je natjecateljskog i ne lutkarskog karaktera. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave – skulpturom Zlatna Žar ptica, u deset kategorija.

Festival završava svečanom ceremonijom dodjele nagrada i velikim vatrometom u Bijeničkoj 97.

U šest festivalskih dana vidjet ćemo 14 najboljih dječjih predstava iz zemlje i inozemstva, prema izboru selektorice Festivala, dramaturginje i teatrologinje Mire Muhoberac.

Zagrebačkoj publici svoja najbolja recentna ostvarenja prikazat će dječja kazališta iz cijele Hrvatske. Iz Šibenika ćemo vidjeti predstavu "7. kontinet", koju izvodi ansambl njihovog HNK, potom, "Pepeljugu" u izvođenju GKL Rijeke, "Glazbatorij"GKL iz Splita, kao i "Jamesove mačke" DK iz Osijeka. Scena Gorica prikazat će "Kreket". Zagrebačka kazališta na 14. Naj,naj,naj festivalu ponudit će sljedeće predstave: "Crvenkapica"(GK Trešnja), "Smiješno čudovište "(Mala scena), "Pričaj mi o bojama" (DK Dubrava) i "Ja i moji osjećaji" (domaćin GK Žar ptica)

U međunarodnoj konkurenciji ugostit ćemo kazališne grupe iz ruske Republike Jakutske, Mađarske, Njemačke, Španjolske i Slovenije.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Za festivalske predstave ne postoji mogućnost rezervacije. Ulaznice se preuzimaju 1 sat prije početka predstave, na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0