20.000 kilometara na biciklima za sretno djetinjstvo

Objavljeno 22.07.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

SOS Dječje selo Hrvatska poziva vas da podržite hvale vrijednu akciju dvoje mladih sportaša, koji će, zahvaljujući avanturističkom duhu i velikom srcu, voziti humanitarnu biciklijadu od Zagreba do Makarske i time pomoći djeci iz SOS Dječjeg sela Hrvatska. Na put kreću u srijedu, 22. srpnja, a vas pozivamo da ih podržite.

Dok većina 25-godišnjaka razbija glavu time gdje će i kako provesti ljeto, Igor i Marko već naveliko slažu svoj opaki plan – humanitarnu biciklijadu za SOS Dječje selo Hrvatska!

Igor i Marko dva su mladića čija je glad za avanturama neutaživa. Obojica su mladi studenti neuništivog sportskog duha i nevjerojatnom potrebom za gibanjem. Tako su se prije pet godina počeli rekreativno baviti trčanjem da bi se ove godine u ožujku prijavili na maraton u Cipru i nakon 42 kilometara ostavili 'prašinu iza sebe'.

Da ova priča bude još ljepša, dečki su odlučili pokazati svoju humanu stranu. A ima li ljepšeg od činjenice da mladi, uspješni ljudi prepoznaju ljepotu pomaganja? Tako su Igor i Marko odlučili spojiti ugodno s korisnim i svoju glad za avanturizmom 'utopiti' u hvalevrijednom humanom dijelu.

Dok većina mladih njihove dobi planiraju gdje će provesti najluđe ljeto ikada, Igor i Marko, Avanturisti bez granica, u srijedu, 22. srpnja, spremaju se na humanitarnu biciklijadu. Njihov je izazov prijeći čak 2.000 kilometara od Zagreba preko Ljubljane, Venecije, Bologne, Firenze, Pise, Rima, Ankone, Zadra pa sve do Makarske. I to bi bio još samo jedan njihov sportski uspjeh u nizu da dečki nisu na svom putu odlučili širiti glas o sretnom djetinjstvu. Naime, pedale će punih 2.000 kilometara Marko i Igor okretati u glas onih kojima je pomoć najpotrebnija – za djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Osim što će brendiranim majicama na svakome koraku poticati dobra srca da pozivaju humanitarni telefon 060 90 55, Marko i Igor sa svake će se lokacije javljati selfijem kojeg će objavljivati na svom Facebook profilu te 'sherati' na profilu SOS Dječjeg sela Hrvatska. Podržite i vi ovu hvalevrijednu akciju dvojice mladića koji znaju da je dječji osmijeh najvažnija stvar na svijetu.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Nazovite i vi humanitarni telefon 060 90 55!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0