3. Dan otvorenih srca u Zakladi Ana Rukavina

Objavljeno 13.11.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

"Dan otvorenih srca" i ove će se godine održati u spomen prerano preminule Ane Rukavine 27. studenoga 2014. od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10, Zagreb).

Akcijom „Dan otvorenih srca“ Zaklada Ana Rukavina  podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, „lijek“ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Dođite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. 

Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema potrebitima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i doktori koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja. 

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, tijekom protekih osam godina Registar je s početnih 150 povećan na trenutnih 45.822 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi potencijalni darivatelji iz Hrvatske doprinose i oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada su, zahvaljujući hrvatskom Registru, za 43 osobe iz Hrvatske i inozemstva povećane šanse za život. Brojka je to kojom se ponosimo i koja nas potiče da i nadalje neumorno radimo.

Veselimo se Vašem dolasku!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing