Animirana iPad slikovnica - "Ježić Matko i prijatelji"

Objavljeno 25.05.2012. | Dobna skupina: 7+

Čuvarkuća u suradnji s … "Ježić Matko i prijatelji“ je kratka priča o prijateljstvu, lijepo ilustrirana i prepuna zanimljivih animacija za klince. Unutar aplikacije je slikovnica, ali i dobro poznata dječja igra „Memory“.

"Ježić Matko i prijatelji" predstavlja nam malog stanovnika jedne šume koji traga za pravim prijateljstvom. Uz pomoć brojnih interaktivnih elementa, animacija, igre, muzike i efekata, djeca i odrasli uronit će u čarobnu šumu malog ježića Matka. Djeca kroz priču uče o vrlinama i vrijednostima pravih prijateljstava.

Slikovnica je izuzetno prilagodljiva. Može se čitati s glazbom i bez glazbe, uz audio priču ili bez nje. Tu su indvije opcije: “automatsko” čitanje – gdje pripovjedačica priča priču a stranice se automatski okreću s pričom i „manualno“ – gdje se za svaku stranicu treba ponovno kliknuti „Play“ kako bi se audio priča čula.

Govorni jezik ove aplikacije je pravilan književni hrvatski, a to ovoj aplikaciji za djecu daje veliku peticu. Pritiskom na plavi kvadrat, izlazi se iz priče (multitasking) i može se prebaciti na bilo koju drugu stranicu ili na igru „Memory“.

Čar ove animirane slikovnice je ta što trebaš otkriti koji su dijelovi slikovnice animirani. Dijete to može otkriti samo a može potražiti pomoć i klikom na „Pomoć“.

Aplikaciju možete naći i preuzeti na iTunes za samo 0,99 $ (upravo je u tijeku sniženje od 50%).

RoosterBee možete pratiti na društvenim mrežama: FacebookTwitter Youtube.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

5

Ovakve aplikacije djeci otvaraju posve nove mogućnosti i zabavu, uz iskorištavanje prednosti moderne tehnologije.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing