Antistresne namirnice

Objavljeno 20.11.2014. | Dobna skupina: Prije poroda

Kao što mnoge namirnice imaju moć umanjiti stres, tako se za ribu, jaja, probiotike, zeleni i čaj od kamilice ispostavilo da su odlični u ublažavanju stanja anksioznosti.

Jaja

Mozgu su neophodni vitamini grupe B za normalno funkcioniranje. Ako ih nema dovoljno u našoj hrani, može doći do stanja nervoze, anksioznosti, osjetljivosti i mnogih drugih neželjenih posljedica.Trudite se da u prehranu uvrstite namirnice koje su bogat izvor vitamina B, poput citrusnog voća ili jaja. U jajima ima i nolina, hranjivog sastojka koji je naročito potreban ženama u menopauzi.

Riba bogata masnim kiselinama

U studiji koji je obavilo Sveučilište u Ohiju, studenti koji su uzimali suplemente omega 3 masne kiseline i uspjeli su umanjiti anksioznost za oko 20 posto, u odnosu na one koji su uzimali placebo. Nije nužno da se odlučite za suplemente, ali možete se okrenuti prehrani koja sadrži namirnice bogate omega 3 masnim kiselinama, poput određenih vrsta ribe.

Čaj od kamilice

Kamilica se koristi u zdravstvene svrhe još od davnina, ali su skorašnja istraživanja pokazala da pozitivno utječe na osobe koje pate od anksioznosti - i to od blažih, pa sve do umjerenih formi.

Probiotici

Odavno znamo da su mozak i želudac u nekoj vezi, jer kako bismo drugačije osjećali glad? Međutim, nova istraživanja pokazuju da bakterije u našem želucu imaju određeni utjecaj na naša osjećanja. Probiotici, dobre bakterije, omogućavaju ispravno funkcioniranje digestivnog sistema, ali neke od njih, koje se nalaze u jogurtu smanjuju simptome stresa, anksioznosti i depresije. Znanstvenici su istaknuli da je ovakvo otkriće ohrabrujuće, ali da su potrebna dalja istraživanja.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat izvor teanina koji ima umirujuće djelovanje na čovjeka. Jedno istraživanje pokazalo je da su studenti skloni anksioznosti ostali mirniji nakon samo 200 miligrama ove aminokiseline.

Autor: LadyLike.hr portal

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0