Aromaterapijski tretmani u trudnoći

Objavljeno 20.02.2014. | Dobna skupina: Prije poroda, 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … Priroda nudi rješenja za brojne trudničke tegobe, ali uvijek se važno posavjetovati s liječnikom.

Trudnoća i porođaj svakako su jedan od najvećih i najvažnijih događaja za ženu, u fizičkom i psihološkom smislu. Tijekom trudnoće ne mijenja se samo tijelo trudnice, nego varirajuće razine hormona estrogena i progesterona ujedno utječu i na njezino ponašanje i emocionalne reakcije. Sa radosnim iščekivanjem bebe ponekad dolazi i blaga nervoza i neizvjesnost oko nadolazećih događanja, a liječnici i znanstvenici složili su se i kako psihofizičko stanje buduće majke znatno djeluje na zdravlje novorođenčeta. Upravo zato je bitno da se trudnice usmjere na postizanje unutarnjeg mira i maksimalno ugodnog “drugog stanja”, a ujedno vode računa o svome zdravlju i njezi tijela na što neškodljiviji način za nadolazećeg člana obitelji. Jedan od sve popularnijih metoda relaksacije i prikladne njege trudnica, dojilja i beba jest jest primjena prirodnih “lijekova” i metoda.

Mnogi prirodni sastojci imaju pozitivne učinke na pravilan razvoj djeteta, osiguravaju harmoničnu trudnoću i porođaj, ublažavaju tegobe nakon poroda i pomažu bebama u prvim danima života

Priroda nudi rješenja za velike i male tegobe u trudnoći i nakon poroda- od nutritivnih faktora do zdravstveno-terapeutskih rješenja. Mnogi prirodni sastojci imaju pozitivne učinke na pravilan razvoj djeteta, osiguravaju harmoničnu trudnoću i porođaj, ublažavaju tegobe nakon poroda i pomažu bebama u prvim danima života. Ono što je važno zapamtiti jest da se uvijek treba posavjetovati sa zdravstvenim stručnjakom, bez obzira na epitet „prirodnog“, jer mnogi nažalost žele iskoristiti povjerenje trudnice i majke u prirodna rješenja nudeći rizične pripravke i sastojke koji mogu imati ozbiljne i rizične nuspojave po zdravlje majke i djeteta.

Aromaterapija u trudnoći

Vrlo aktualna i zanimljiva metoda prirodne pomoći jest aromaterapija, koja uz stručni savjet ljekarnika / zdravstvenog aromaterapeuta mogu olakšati i uljepšati razdoblje trudnoće i porođaja, te smanjiti stres, određene tegobe i nelagodu za majku i bebu.

Aromaterapija dobiva sve veći značaj širom klinika za rodilje u Europi, primjerice, u Njemačkoj primalje imaju obvezu u svojoj edukaciji proučavati i aromaterapiju kao jedan od predmeta tijekom stalne edukacije. Zaista, tehnološka oprema za praćenje fetalnih otkucaja srca je potvrdila kako se otkucaji normaliziraju prilikom masaže trudnice sa eteričnim uljima. Kako je na tržištu prisutan popriličan broj biljnih, prirodnih “lijekova”, kao i nekvalitetnih (vrlo štetnih i bez kemotipizacije) eteričnih ulja, obvezno se preporuča prije primjene takvih alternativnih metoda uvijek konzultirati sa stručnom osobom (farmaceut, liječnik, specijalist aromaterapeut).

Masaža u trudnoći

  •       dodir-bitan za fizičko i emotivno stanje majke
  •        psihološka podrška
  •        pomoć kod nesanice i anksioznosti
  •        ublažavanje mišićne napetosti i bolova u zglobovima
  •        redukcija edema

Masaža za bebe

  •       dodir-povezivanje majke i djeteta
  •        poboljšava psihomotorni razvoj
  •        relaksacija
  •        njega

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Novija ispitivanja potvrdila su da se otkucaji srca bebe normaliziraju uz djelovanje eteričnih ulja.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0