Baby handling: kako previjati dijete?

Objavljeno 03.01.2012. | Dobna skupina: 0-1

Baby handling je niz postupaka kojima se djetetovu mozgu šalju poruke o ispravnom položajima i kretanjima pa ono tako nesvjesno vježba cijeli dan.

Razlika između ispravnih i neispravnih položaja djeteta je u malim, ali važnim detaljima. Radi dobrobiti vašeg djeteta, naučite ispravan način svakodnevnih aktivnosti s djetetom.Ispravnim postupcima djetetovu mozgu stalno šaljete informacije o pravilnim položajima i kretnjama, pa tako dijete i nesvjesno vježba cijeli dan.

Neispravan način previjanja djeteta

Uobičajeno je kod mijenjanja pelena i brisanja djetetove guze primiti ga za stopala i podignuti mu nožice uvis, obrisati guzu, izvući prljavu pelenu i staviti čistu.

Ispravan način previjanja djeteta

Ispravno previjanje ipak se malo razlikuje od uobičajenoga jer se dijete ne drži za stopala nego svoju ruku stavimo između djetetovih nožica i držimo njegovu natkoljenicu, dok smo drugu nožicu naslonili na svoju ruku. Na taj način veoma jednostavno možete obrisati guzu i promijeniti pelenu, a dijete je opet u ispravnom, lagano skvrčenom položaju.

Izvor: Udruga roditelja djece s oštečenjem vida i dodatnim poteškoćama u razvoju

Autor: Udruga roditelja Oko

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Dijete ne drži za stopala nego svoju ruku stavimo između djetetovih nožica i držimo njegovu natkoljenicu, dok smo drugu nožicu naslonili na svoju ruku.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing