Beba u dobi od 6 do 7 mjeseci

Objavljeno 02.10.2012. | Dobna skupina: 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … U dobi od 6 do 7 mjeseci bebe postaju iznimno znatiželjne.

Vaš maleni istraživač dodiruje predmete, stavlja ih u usta jer je okus prvo osjetilo koje se budi u djetetu. Počinje puzati, pa čak i izgovarati svoje prve nerazumljive riječi. Reagira na zvukove i ritam. Napreduje iz dana u dan, a Vama ne silazi osmijeh s lica!

Svijet za progutati

Psihomotorni razvoj; Vaša beba počinje stavljati predmete u usta. Osjećaj znatiželje budi se u njoj, zanima je sve! Grabi sve što može dosegnuti i polako premješta predmete iz ruke u ruku. Stavlja ih u usta jer je najviše zanima okus svake stvari što ujedno razvija bebine sposobnosti i vještine.

Krećem se, bravo ja!

Psihomotorni razvoj: Vaš mališan može se kretati na sve četiri. Struktura kostiju postaje snažnija. Beba može sama sjediti i podizati se rukama, što prethodi prvim kretnjama uz malu pomoć roditelja. Majčino mlijeko ili prijelazna mliječna hrana i meso sadrže proteine potrebne za razvoj u ovoj životnoj dobi. Za siguran i zdrav napredak Vašeg djeteta pripremajte jela od mesa i ribe.

Gle tko to govori

Govorni razvoj: Prvi pokušaji jezičnog komuniciranja bebe izmamljuju osmijeh na lice svakog roditelja, iako su u početku to samo pokušaji imitiranja zvukova koje najviše čuje poput „ma-ma“ ili „ta-ta“.

Da i ne

Govorni razvoj: Beba je spretnija, razumije i razlikuje „da“ i „ne“, što smije, a što ne smije raditi. Svijet je za nju sve veća i zanimljivija igraonica. Već oklijeva poslušati „ne“ kada je sprečava u otkrivanju.

Pretvorila se u uho

Osjetilni razvoj: Vaša beba reagira na zvukove, može razaznati iz kojeg smjera dolaze zvukovi, a svijest o ritmu i glazbi postaje oštrija. Dječje pjesmice i recitacije poučna su i zabavna razbibriga za dijete ove životne dobi.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Beba je spretnija i počinje razumijevati!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing