Beba u dobi od 8 do 11 mjeseci

Objavljeno 24.09.2012. | Dobna skupina: 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … U dobi od 8 do 11 mjeseci beba je napredovala - samostalnija, pokretnija i puna energije, Vaša beba otkriva svijet oko sebe!

Prepoznaje predmete i lica članova obitelji. Počinje koristiti zubiće, ali i prstiće tijekom hranjenja. Polako i sigurno radi svoje prve korake prema neovisnosti.

Sjedi uspravno i samostalno

Psihomotorni razvoj Vaša beba može sjediti uspravno bez oslonca zahvaljujući ojačanim vratnim, leđnim i trbušnim mišićima. Za razvoj mišićnih skupina potrebni su proteini iz mlijeka ili pripremljenih ribljih i mesnih jela.

Puca od energije i elana!

Psihomotorni razvoj Uznapredovala beba sada se kreće mnogo brže i lakše. Puna je energije, a njeni dani ispunjeni su zabavom i otkrivanjem novih stvari. Vitamin B1 kojim obiluju žitne pahuljice omogućuju bebi da kvalitetno iskoristi energiju koju je dobila iz hrane. Obroci s rižom i tjesteninom dobar su izvor ugljikohidrata i odličan način da ju opskrbite prijeko potrebnom energijom. Vaše dijete će Vam biti zahvalno!

Poznata lica, pa to su mama i tata!

Psihomotorni razvoj Vaš najdraži mališan počinje prepoznavati ljude. Pamćenje je sve učinkovitije. Prepoznaje poznata lica kao što su lica prijatelja i članova obitelji.

Polako i sigurno ustaje

Psihomotorni razvoj Nakon faze puzanja, beba pokušava ustati. Vaša beba bi Vam uskoro mogla izmamiti veliki osmijeh na lice, ustajanje prethodi i prvim malim koracima. Kako bi bili sigurni da joj pružate najbolje, imajte na umu da su čvrste kosti od izuzetne važnosti. Vitamin D pomaže vezati kalcij iz mlijeka i ostalih mliječnih proizvoda.

Prvi koraci prema neovisnosti

Psihomotorni razvoj Vaša beba postaje sve samostalnija i neovisnija. Želi samostalno jesti i može provesti neko vrijeme sama se igrajući. Počinje otkrivati što želi, a što ne. U ovoj dobi počinje se protiviti Vašem autoritetu.

Predmeti i geste

Govorni razvoj Sada već razumije neke geste i čemu služe predmeti oko nje. Samo pogled na bočicu čini je sretnom jer zna da slijedi ukusan obrok. Kolica i pripremljen kaputić? Beba shvaća da slijedi šetnja...

Jede skoro kao velika

Sposobnost hranjenja Vaše dijete će uskoro jesti poput odrasle osobe. Iako njezini pokreti nisu sasvim precizni, beba se sve više sama snalazi. Može držati svoju žličicu i piti iz šalice uz Vašu malu pomoć i poticaj.

Ukusnije je jesti prstima

Sposobnost hranjenja Opskrbite se namirnicama poput kakaa i špinata u kojima se nalazi magnezij jer je vrlo važan za bebin kvalitetan napredak. Razvijenija i spretnija, beba pokušava jesti sama koristeći žlicu, ali i svoje prstiće. Savjet: imajte uz sebe čistu maramicu jer će Vam biti potrebna.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Beba postaje sve samostalnija i neovisnija.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing