Bezbrižnost

Objavljeno 17.09.2013. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … nivea baby logo Neka sreća bude zarazna i neka se vaše dijete njome zarazi.

Postoji virus za koji želite da zarazi Vaše dijete, a on je: sreća! Kaže se, ako su roditelji (to ste Vi!) sretni, ako su im prijatelji u vrtiću i u susjedstvu veseli i nasmijani, tada će i dijete biti sretno. Pokušajte učiniti djetinjstvo Vašega djeteta sretnim i bezbrižnim.

Sreća je poput gripe – što ste više u kontaktu s veselim ljudima, to ćete više preuzeti njihovo dobro raspoloženje. Stoga se pobrinite da je Vaše dijete dobro povezano, upišite ga u igraonicu, organizirajte sastanke za igru, idite na igralište kad znate da će tamo biti puno druge djece.

Temeljna svrha ljudskog postojanja je iskusiti sreću, a ne uspjeh. Stoga trebate naglašavati potrebu za smijehom, a ne za uspjehom. Naravno, kada je Vaše dijete starije, pobrinite se da dobije najbolje moguće obrazovanje, no za sada, koncentrirajte se na zabavne aktivnosti. A kad birate vrtić, izaberite onaj koji se koncentrira na razvoj društvenih vještina i na igru više nego na abecedu.

Izmislite i posjećujte vlastito mjesto sreće. To znači raditi nešto što Vas čini sretnima, stavite glazbu koju jako volite i povedite dijete na sladoled. Ništa Vas neće razveseliti poput osmijeha umrljanog čokoladom. Biti sretni i bezbrižni uvijek je najvažnije!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing