Biljni čajevi

Objavljeno 07.07.2012. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Često se kao roditelji pitamo koji biljni čaj možemo ponuditi svom djetetu, a da nema bojazni da li je primjeren njegovoj dobi ili ne?

Evo primjera nekoliko biljaka koje će svakako koristiti Vašem mališanu:

Kamilica je biljka koju često krasi i naziv „lijek za sve“. Smiruje nelagodu i grčeve u trbuhu, pospješuje probavu, smanjuje osipe na koži, djeluje umirujuće. Blagi čaj od kamilice možete ponuditi svom djetetu već u prvim tjednima kako bi seublažile tegobe u trbuščiću.

Komorač je također biljka koju kao čaj možete svom novorođenčetu ponuditi već nakon prvog tjedna života. Komorač djeluje protiv grčeva, naročito u probavnom sustavu, protiv nadimanja i zatvora, potiče apetit te regulira probavu. Eterično ulje komorača bogato je i tvarima koje pospješuju iskašljavanje i olakšavaju disanje, pa ga je dobro koristiti i za ublažavanje tegoba dišnoga sustava.

Lipa je od davnina korištena na našim prostorima. Ljekovita svojstva lipe koristimo kod nadražene sluznice dišnih puteva, prehlade, promuklosti i nadražajnog kašlja. Lipa pospješuje znojenje, pa je korisna kod povišene tjelesne temperature. Osim toga, koristi se i za ublažavanje grčeva, za smirenje i opuštanje, te protiv nesanice.
Ako dojite svoje dijete, svakako se prepustite blagodatima i ugodnim aromama biljnih čajeva, jer će to svakako biti korisno za vas oboje
Korisno je naglasiti da djelatne ljekovite tvari iz biljnih čajeva dijete može dobivati i putem majčina mlijeka.

Bebivita biljni čaj

Roditelj pouzdano zna da se radi o napitku pripremljenom od strogo kontroliranih sirovina  koji odgovaraju zakonskim standardima o dječjoj hrani, kao i da djetetu daje optimalnu dozu čaja prilagođenu njegovoj dobi.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

5

Bebivita biljni čaj ne sadrži gluten, za djecu nakon 6 mjeseci.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0