Bio-žele od jagoda

Objavljeno 22.05.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Izvrstan recept za sve one koji ne žele da ih od jagoda sa šlagom strefi šlag!

Priprema (oko 10 minuta*)

  • Sok od jabuke stavite u lončić, dodajte agar-agar prah ili pahuljice, promiješajte i pustite da provrije.
  • Smanjite vatru i kuhajte 2 minute (prah) ili 5-6 minuta (pahuljice).
  • Jagode operite, očistite od peteljki i narežite na veće komade.
  • Posložite ih na dno manje vatrostalne zdjele ili pleha, dodajte prstohvat soli i malo sirupa agave, slada ili meda (ili smeđi šećer…).
  • Sve zajedno promiješajte.
  • Vreli sok prelite preko jagoda i pustite da se sve ohladi na sobnoj temperaturi 20ak minuta, pa stavite u hladnjak na 2 sata, da se žele skroz stvrdne.
  • Ovaj žele možete rezati na šnite, ali meni je puno draže cijelu količinu prebaciti u višu zdjelu i izmiksati u crvenu slatku kremicu koju dobro ohladim i serviram u elegantnim čašama, ukrašenu bosiljkom i komadićima jagode.

Probajte, jako jednostavno i fino!

*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračiunato hlađenje.

Izvor: kuhari.com

Autor: Dunja Gulin

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0