Bistra riblja juha

Objavljeno 27.12.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Ribu bi bilo poželjno konzumirati dva puta tjedno!

Potrebno je:

  • 1 mrkva
  • 1 korijen peršina
  • 1 glavica luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 grančica celera
  • 1 kriska korijena celera
  • sol
  • papar u zrnu
  • lovorov list
  • limun
  • 1/2 do 1 kg bijele morske ribe (moze i smrznuti fileti oslica)
  • mljeveni papar
  • 50 ml maslinova ulja
  • list peršina


Priprema:

1. U veću posudu stavite na ploške narezanu mrkvu, peršin, luk, češnjak i list celera, pa zalijte vodom.
2. Dodajte malo soli, nekoliko zrna papra, lovorov list i 1-2 ploške limuna. Sve zajedno malo prokuhajte, pa nakon toga dodajte očišćenu ribu. Nastavite kuhati na sasvim laganoj vatri 10-15 minuta, što ovisi o veličini ribe.
3. Potom kuhanu ribu pažljivo izvadite i poslužite posebno, a juhu ocijedite.
4. U procijeđenu juhu dodajte još malo papra, limunova soka i maslinova ulja.

Posluživanje
Juhu poslužite s kuhanom rižom i nasjeckanim peršinom.


Ovako pripremljenu juhu ocijedite u cjediljki obloženoj gazom.

Izvor: Marina kuharica za male (i velike)

Autor: Helena Varendorff okusi.eu

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0