Brzo olakšavanje uboda insekta

Objavljeno 04.09.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Kroz sljedeće savjete vidjet ćete da se "prva pomoć" može naći u gotovo svakom stanu ili kući. Samo treba znati kako!

  • Sodu bikarbonu zasigurno imate u kuhinji ili kupaonici. Pomiješajte žličicu sode s nekoliko kapi hladne vode i umiješajte gustu pastu, koju odmah po ubodu možete nanijeti na mjesto uboda ili ugriza.
  • Kod uboda ose posebno je djelotvoran jabučni ocat. Namočite maramicu ili blazinicu hladnim jabučnim octom i tako pripremljeni oblog stavite stavite na mjesto uboda.
  • Svježe iscijeđeni sok limuna smanjuje bol i ublažava svrbež nakon uboda insekata. Nakapajte ga, a potom utrljajte na mjesto uboda.
  • Sirovi krumpir možete naribati ili narezati na ploške te staviti kao oblog na mjesto uboda. Za to vam također može poslužiti i sirova jabuka.
  • Čajevac i lavanda jedina su dva eterična ulja koja se smiju nanositi direktno na kožu i, vjerovali ili ne, oba pomažu kod uboda kukaca. Kada idete u prirodu, imajte sa sobom bočicu eteričnog ulja čajevca koji je idealno sredstvo za dezinfekciju bilo koje rane. Osim toga, njegov miris tjera kukce, tako da se s nekoliko kapi na odjeći ili tijelu možete zaštititi od dosadnih insekata.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Zbog kemijskog sastava mnogih sredstava za zaštitu od insekata, potreban je velik oprez s bebama i mlađom djecom.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing