Bundeva u kremastom desertu

Objavljeno 11.10.2016. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 3-7, 7+

Ovo je nešto između kreme i moussea, a priprema je izuzetno jednostavna.

Najbolje je bundevu ispeći u pećnici pa pečeno meso usitniti u pire (kao što je ovdje navedeno). Dio možete koristiti odmah, možda za neku juhu ili rižot, a ostatak odvojite po plastičnim čašicama i smrznite te koristite po potrebi. Domaću granolu možete pripremiti prema ovom receptu.

Sastojci

  • 200 ml pirea od pečene bundeve
  • 1 dl soka od bio mandarine/naranče i korica
  • 2 g agar agar praha (ili želatina)
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda cimet
  • domaća granola za posipanje

Koraci  

  1. Sok mandarine zagrijati i u njemu otopiti agar ili želatinu, dodati pire bundeve, med i cimet. Ohladiti. U ohlađenu kremu lagano umješati tučeno slatko vrhnje. Kremu rasporediti u desertne zdjelice i staviti na hlađenje. Želite li slojeve u dvije boje, kao na slici, odvojite dio pirea od bundeve prije dodavanja slatkog vrhnja. To je ovaj tamniji sloj.  
  2. Prije posluživanja posuti granolom ili prepečenim listićima badema.

Izvor: okusi.eu

Autor: okusi tastes

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0