C kao cikla, kao C vitamin, kao crvena

Objavljeno 29.03.2011. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Cikla je bogata folatima, željezom, magnezijem, vitaminom C i brojnim drugim nutrijentima. Lako je probavljiva i izrazito zdrava.

Ljekovita vrijednost cikle poznata je već iz antičkih dana. Cikla je bogata folatima, željezom, magnezijem, vitaminom C, kalijem, fosforom, kalcijem, fluorom, sumporom, jodom, bromom, litijom, rubidijom, celzijem, stroncijem i selenom.  Lako je probavljiva, a sadrži gotovo sve mineralne sastojke pa i kobalt koji je važan za stvaranje vitamina B12, koji se inače pronalazi samo u namirnicama životinjskom podrijetla.

Konzumiranje cikle pomaže kod anemije, poboljšava pamćenje i koncentraciju, ublažava predmenstrualne i menopauzalne tegobe, stimulira limfni sustav i cirkulaciju, pospješuje rad želuca, crijeva i žuči, zbog selena odličan je suborac pri čišćenju i remineralizaciji organizma. Cikla je svakako superpotentna namirnica koja na vašem tanjuru može i morala bi biti čest gost tijekom cijele godine. Vaš organizam biti će vam zahvalan. Uvedete li u svoju dnevnu rutinu i sok od cikle, osjetite ćete višestruke koristi. Direktan utjecaj na krvožilni sustav, jačanje imuniteta, podizanje energije, čišćenje organizma od toksina. Izuzetan potencijal krije se u tom crvenom korijenu.

Izvor: www.uppt.hr

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije