Čestitka na kraju prvog polugodišta

Objavljeno 26.12.2015. | Dobna skupina: 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Stigli smo do prvog velikog kraja. Čestitam svima što smo uspjeli školu približiti djeci. Nadam se da nije bilo velikih emocionalnih skokova i da su svi ušli u zaslužene dane odmora s osmijehom na licu.

Što je meni donijelo ovo polugodište? Uspjeli smo pojačati čitalačke vještine onih koji su ih imali na početku prvoga razreda, onima koji nisu znali vježbom su te vještine sasvim solidno povećane. No, sada slijedi veliki skok. Sada je vrijeme da se jako krene u čitanje. I tu bi moglo doći do problema ako se krene silom i s tekstovima koji nisu ni zanimljivi niti primjereni dobi. Tada ćemo sigurno usporiti čitača u djetetu. Zato odaberite one tekstove koji su djetetu bliski. Odabir je stvarno prebogat. Odlično je djetetu preporučiti neki od dječjih časopisa u kojima će morati i čitati ali će se moći i poigrati, no uvjet mora biti čitanje zadataka. Smib i Radost su sigurno najstariji časopisi za djecu. Zatim je tu Prvi izbor pa čitav niz, što domaćih, što stranih izdanja.

Vjerujem da je većini poznat niz brojeva do 10, a igranje s brojevima donosi višestruku  korist. Jedan od takvih časopisa je svakako Alkica, školski enigmatski časopis za djecu od 6 – 12 godina. Ti zadaci su primjereni uzrastu, potiče matematičko mišljenje, a za djecu koja pokazuju sklonost prema matematici pruža dodatne mogućnosti nadogradnje znanja.

Naravno da nećemo dopustiti djetetu da samo čita i komibinira nego ćemo ga poticati da što više boravi u društvu prijatelja i to na svježem zraku.

Jeste li već upoznali roditelje djetetovih vršnjaka iz razreda? To upoznavanje je još jedna odlična prigoda da vaše dijete veselo i radosno odrasta. Uključite se u roditeljske aktivnosti. Organizirajte se tako da nekoliko vas odvede djecu u kino, na klizanje, u park, na igralište, u igraonicu i sl. Sve ovisi o mašti i mogućnostima. Organizirani roditelji imaju višestruke prednosti. Možete i sebi osigurati odličan status u ekipi s kojom se druži vaše dijete. Naravno sigurno će se među roditeljima netko i prijateljski povezati, a imati dobre prijatelje sigurno nema cijenu. Razgovarati s roditeljima vršnjaka pomaže u odgoju i razumijevanju. Često imate pitanja i nedoumice pa u razgovoru s njima uvidjet ćete da iste "probleme" imaju svi roditelji.

Zato nemojte gubiti vrijeme. Povežite se, družite se i nemojte dozvoliti da vam odrastanje vašeg djeteta prođe bez vas. Već sutra je - kasno!

Sretan Božić i uspješnu i zdravu roditeljsku godinu od srca vam želi učiteljica Karmen!

Autor: Karmen Hlad

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing