Čime započeti dohranu?

Objavljeno 18.11.2012. | Dobna skupina: 0-1

Čuvarkuća u suradnji s … Različite su namirnice kojima je moguće započeti dohranu. Svaka ima svojih prednosti i nedostataka.

S dohranom se počinje od navršenog šestog mjeseca bebina života. Moguće je početi i ranije, a pedijatri i Svjetska zdravstvena organizacija ne savjetuju početak prije četvrtog mjeseca bebina života. Bebe se s uvođenjem dohrane moraju naviknuti na drugačiju hranu od majčina mlijeka ili formule koje su dotad uzimale i zato je važno da se dohrana uvodi postupno. Evo namirnica s kojima možete započeti dohranu. Pazite: jednu namirnicu uvodite tijekom najmanje tri dana kako biste imali priliku opaziti moguće reakcije.

  1. Voće - u nas je uvriježeno da voće bude prvi bebin obrok. Jasno je i zašto: slatko voće bebe lako i brzo prihvaćaju. U prvim mjesecima uvođenja dohrane (od 4. do 6. mjeseca), uvodite samo jabuku, bananu, krušku, marelicu, breskvu i trešnju. Jabuka, kruška i banana trebale bi biti prve na popisu. 
  2. Povrće - s povrćem se obično ne kreće u dohranu jer bebama samostalno povrće nije previše ukusno. U prvim tjednima dohrane odabirite samo korabicu, buču, batat i tikvice.
  3. Žitarice - ponegdje se dohrana počinje žitaricama. Žitarice su izvrstan način da bebu priviknete na nove okuse i teksture. U prvim tjednima odabirite kukuruznu krupicu (palentu), kukuruzno brašno, rižine pahuljice, rižu, proso, amaranth.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0