Crtanje po zidu

Objavljeno 21.09.2016. | Dobna skupina: 1-3, 3-7

Čuvarkuća u suradnji s … Djeca vole šarati i crtati po zidu! Umjesto da se sa svojim djetetom stalno oko toga prepirete, predlažemo nekoliko rješenja.

  • Odredite dio zida po kojemu se smije šarati. Poslije dijete može i samo, četkom umočenom u boju, premaljati stare crteže i napraviti si tako podlogu za nove. Veselje će biti dvostruko.
  • Vrata sobe (dječje, ali nije nužno) premažite bojom za školske ploče, koju možete kupiti u bolje opremljenim knjižarama ili trgovinama za kreativce. Jedna je limenka boje dovoljna za jedna vrata. Kupite također krede u boji. Spužvu sigurno imate, ako ne staru od kupanja, onda sigurno novu za pranje posuđa. Ako mislite da bi vam moglo smetati slijevanje vode s vrata, mrvljenje krede i njezino raznošenje na papučama po cijelom stanu, pri dnu vrata montirajte i malu letvicu koja će umanjiti neugodne posljedice dječje zabave.
  • Na vrata ili na zid pričvrstite bijelu ploču za pisanje posebnim markerima. Oni se brišu se suhom krpom. To je svakako čišće, no i skuplje rješenje.
  • Za crtanje po zidu mogu poslužiti i veliki, na zid nalijepljeni listovi papira (hamer papir ili pakpapir). Najmanje tragova na zidu ostavit će tzv. zidarska traka (ima je u raznim širinama, rjeđe u knjižarama, a češće na odjelima boja i lakova).

Autor: Branimira Mrak

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

4

Odredite gdje, kada i kako djeca ipak smiju šarati po zidu i na taj način umanjite moguću štetu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0