Crtići dvostruko učinkovitije ublažavaju bolove

Objavljeno 27.04.2012. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Crtići su učinkovitiji od majki u ublažavanju bolova kod djece, pokazuju recentna istraživanja.

Istraživači Sveučilišta Siena nedavno su proveli istraživanje o tehnikama skretanja pozornosti s bolova za vrijeme provođenja nekih medicinskih postupaka poput vađenja krvi. Daleko  najdjelotvornijim se pokazalo gledanje crtića.

U istraživanje, kojim se tražila najučinkovitija tehnikau suzbijanju znakova bolova, poput suza i plača,  uključene su bile mnoge tehnike skretanja pozornosti poput hipnoze, opuštanja, igračaka, kaleidoskopa, pa i virtualnih naočala. U istraživanju je sudjelovalo 69 djece u starosti od 7 do 13 godina.

Rezultati su pokazali kako je prisutnost majke uvijek bila od pomoći, no najbolji učinak je postignut puštanjem crtića na televizoru.

Prema riječima Dr. Belliene, voditelja istraživanja, ovo ne bi trebalo obeshrabriti majke u pravljenju društva djeci u bolnicama i želji da im pomognu, jer prisutnost majki uvijek je značila određenu razliku. Djeca će se kasnije uvijek sjetiti kako nisu bila sama tijekom stresnog razdoblja, što je vrlo važno za njihov razvoj.

Izvor: www.awn.com

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Rezultati su pokazali kako je prisutnost majke uvijek bila od pomoći, no najbolji učinak je postignut puštanjem crtića na televizoru.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0