Davina, "Moja kišna djevojčica"

Objavljeno 21.05.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Priča o ljubavi, ljepoti, radosti i svim izazovima koje roditeljstvo nosi...

Sve je počelo jednim komentarom 2013. godine na podforumu Posvajanje djece foruma udruge RODA. Jedna posvojiteljica je željela potaknuti osobe i parove koji žele posvojiti djecu na posvajanje djece s posebnim potrebama ili nekim poteškoćama. Tada sigurno nije ni slutila da je upravo napisala prve rečenice svoje buduće knjige. Knjige u kojoj će opisati svoj život sa svojom kišnom djevojčicom.

Davina je pseudonim pod kojim se skriva autorica Moje kišne djevojčice. Sam naslov knjige ima dvojako značenja s jedne strane opisuje ljubav Princeze prema kiši, a s druge strane aludira na film Kišni čovjek iz 1988. u kojem su glumili Dustin Hoffman i Tom Cruise. Premda krije svoj identitet priča koju priča je sve samo ne skrivena, a prvenstveno je iskrena i topla.

To je priča o Davini i njezinoj maloj obitelji koju čine njezin suprug i njezina kćer - Princeza. Princeza je došla u život Davine i njezinog supruga posvojenjem, kada je imala 18 mjeseci. Od samog početka roditeljstvo je za njih bilo veoma izazovno i dosta rano su se javili različiti zdravstveni problemi. Davina je slutila da je njihova djevojčica drugačija, ali sve do polaska u školu nisu znali o čemu se radi. Tako tek polaskom u školu stručne službe Davini otkrivaju da njezina Princeza ima poremećaj iz autističnog spektra, točnije Aspergerov sindrom.

Moja kišna djevojčica je priča o ljubavi, ljepoti, radosti i svim izazovima koje roditeljstvo nosi. To je priča i o požrtvovnosti i bezgraničnoj ljubavi. Ovo je priča koja se čita u jednom dahu, pisana je pitko i nepretenciozno. Ona je emocionalno snažno nabijena, ona je topla i ljudska, upravo onakva kakva priča o roditeljstvu treba biti. Čitajući je osjećala sam svu radost i tugu, uspone i padove koje je ova obitelj doživljavala. Koji su to usponi i padovi, sreće i tuge koje proživljava Davina, njezina Princeza i suprug pročitajte u ovoj nevjerojatnoj priči koja vjerujem da vas neće ostaviti ravnodušnima.

Čitajući Moju kišnu djevojčicu mnogo toga sam naučila između ostalog i to da bez obzira u koliko razvijenom društvu živite njemu je teško razumjeti i prihvatiti djecu kao što je Princeza, a tek ako su uz to još i posvojena. Namjera s kojom je Davina napisala prvi komentar je davno nadiđen i ova priča prestaje biti samo poticaj potencijalnim posvojiteljima, već postaje štivo koje bi trebali pročitati svi oni koji se bave profesionalno djecom ili koji imaju djecu s posebnim potrebama. Toplo je preporučam.

Dunja Bonacci Skenderović, Čitajme.com

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0