DIY: Mirisna lavandina srca

Objavljeno 18.10.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Imate li kod kuće lavandu? Mi na žalost nemamo (u planu je na godinu), ali na sreću imaju bake, mame i tetke, tako da ove mirisne biljke uvijek imamo u izobilju!

Već smo Vam pokazale kako pravimo sirup od lavande i sprej za osvježenje od lavande i zelenog čaja, a danas ćemo praviti mirisne vrećice za ormar od organze! Ovo je vrlo jednostavan i brz diy pogodan i za one koji nikada nisu uzeli iglu i konac u ruke!

Što Vam je potrebno:

  • suha lavanda
  • organza*
  • papir 
  • škare
  • pribadače
  • igla i konac ili mašina za šivanje
  • lijevak i žličica  

*organzu možete naću u hobi trgovinama, a često se koristi i za umatanje buketa ili darova pa idući puta kada dobijete nešto od toga ostavite organzu sa strane jer može poslužiti za što šta! ;)  

Postupak:  

1. Očistite lavandu, tj. skinite cvjetiće sa grančica!  

2. Od papira izrežite srce željene veličine i to tako da papir prvo presavijete na pola kako bi Vam obje strane bile jednake!  

3. Za svaku vrećicu lavande će Vam trebati dva srca. Najlakše će Vam biti izrezati ih ako i organzu presavijete na pola i na nju pribadačom spojite šablonu kao na slici ispod!

4. Po dva izrezana srce spojite pribadačama!  

5. Sašijte srceta cca 1 cm od ruba, rukom ili mašinom, ali svakako ostavite mali otvor kroz koji ćete srce napuniti lavandom! Ako 'vrećice' šijete rukom pazite da šavovi ne budu predugački da kroz njih ne bi ispadali cvjetići!  

6. Preostaje Vam samo još da, uz pomoć lijevka i žličice napunite srca i sašijete otvor! Po potrebi dotjerajte rubove rezajući ih škarama da budu jednaki i to je to! :)  

Vaša lavandina srca su spremna za ormare i ladice, a možete ih okačiti i u tuš kabinu, tako će Vam svako tuširanje biti posebno umirujuće jer lavanda u doticaju sa vodenom parom miriše još intenzivnije!

Iako je ovo zgodan način da 'reciklirate' organzu u koju su bili zamotani darovi ili buketi, srca možete napraviti i od bilo kakve druge prozračne tkanine pa provjerite po ormarima i zalihama što možete žrtvovati za ovaj projekat!;)  

Kako Vam se sviđaju naša mirisna lavandina srca?   Držite li lavandu u ormarima? Pravite li sami vrećice ili ih kupujete? Za što sve koristite njene mirisne cvjetiće?   Pišite nam i šaljite svoje uratke na fejs, mejl ili nas tegajte na instagramu sa #mymajezmajeblog! :)   Neka Vam početak tjedna bude kreativan!   Pozdrav od Maja  

Autor: Maje Zmaje

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0