Djeca i fast food

Objavljeno 10.11.2015. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Fast food odnosno "brza hrana" se čine neizbježnim kad su djeca u pitanju.

Ova se vrsta hrane još naziva i junk food, koje bi se prevodilo kao "smeće od hrane" jer obično nije dobre kvalitete. Bez obzira na vrstu prehrane koju dobivaju kod kuće, prije ili kasnije će djeca poželjeti i nešto nezdravo, poneko "smeće" koje su jeli kod prijatelja ili u restoranu brze hrane s nekim kome se nije dalo kuhati. Poželjet će probati i pržene krumpiriće, hamburgere koje jedu presretna djeca u reklami između omiljenog crtića ili hrenovke koje svaki put priprema baka. Ovakvu vrstu hrane treba izbjegavati u prehrani djece, ali ju se nikako ne bi smjelo potpuno isključiti a kamoli zabranjivati. Jer zabranjeno je upravo ono što postaje zanimljivo i najslađe tako da zabrane mogu uroditi upravo suprotnim efektom.

Kompromis možete napraviti tako da povremeno proglasite dan brze hrane i djeci pripremate svoje vlastite hamburgere, pljeskavice, ćevapćiće ili čak pržene krumpiriće.

Više informacija na www.okusi.eu

Autor: Helena Varendorff okusi.eu

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

3

Ovakvu vrstu hrane treba izbjegavati u prehrani djece, ali ju se nikako ne bi smjelo potpuno isključiti a kamoli zabranjivati.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0