Djeca koja dobivaju džeparac manje štede

Objavljeno 10.10.2013. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … medo stedo Na potrošačko ponašanje utjecat će i potrošačke navike roditelja koje djeca upijaju kao spužva.

Djeca koja imaju honorarni posao u ranoj tinejdžerskoj dobi više će štedjeti kad odrastu nego oni koji novac "za sladoled" dobivaju od roditelja, pokazalo je istraživanje na 3.200 djece između 11 i 15 godina. Znanstvenici sa sveučilišta Sheffield zaključili su da je među njima značajna razlika po pitanju štednje i potrošnje na osnovi dva različita izvora prihoda.

Povremeni poslovi utječu i na to, tvrde stručnjaci, da će dijete jednog dana znati upravljati s novcem, a štedi li tijekom djetinjstva štedjet će i kad bude veliko.

Na potrošačko ponašanje utjecat će i potrošačke navike roditelja koje djeca upijaju kao spužva. Roditelji djecu mogu potaknuti da rade neki plaćeni posao, primjerice pomaganje roditeljima, čuvanje djece ili pranje automobila, kako bi im ojačali karakter i "olakšali" im život u odrasloj dobi, prenosi Daily Mail.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Odgovorno ponašanje prema novcu uči se od najranije dobi.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0