Dobar san jača djetetov imunitet

Objavljeno 04.01.2014. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Duboki san izuzetno je važan za razvoj bebinog imunološkog sustava, a smanjuje rizik od razvoja bolesti i poboljšava oporavak od bolesti.

San je za djecu osobito važan, jer izravno utječe na njihov psihički i fizički razvoj. Djetetovo tijelo u snu stvara antitijela i hormone rasta, a loš san može spriječiti proizvodnju interleukina-1, koji je odgovoran za održavanje zdravlja i obranu od infekcija.

Dobre navike spavanja svakako treba razviti do dobi od 15 mjeseci

Kako biste pomogli djetetu da više i bolje spava, uspostavite večernju rutinu koja uključuje večeru, kupanje, priču i maženje. Dijete treba nahraniti 30 do 60 minuta prije nego što ga se stavlja na spavanje. Naime, ako je zaspalo s punim želucem dijete vjerojatno neće spavati tako dobro kako bi spavalo da je nahranjeno dovoljno vremena prije odlaska na spavanje.

Dijete u krevetić treba staviti kada postane pospano, ali dok je još uvijek budno. Na taj će način ono naučiti povezivati krevetić sa spavanjem i naučiti uspavati se bez vas. Tako će se i noću lakše umiriti i ponovo zaspati ako se slučajno probudi. Sve što bi moglo uznemiriti i probuditi malog spavača nastojte svesti na minimum, kako bi se ono moglo lijepo naspavati.

Dobre navike spavanja svakako treba razviti do dobi od 15 mjeseci, što će biti od velike koristi i djetetu i roditeljima.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Dobre navike spavanja svakako treba razviti do dobi od 15 mjeseci, što će biti od velike koristi i djetetu i roditeljima.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0