Dodavanje bebe drugoj osobi

Objavljeno 23.03.2016. | Dobna skupina: 0-1

Prvi dani i mjeseci života male bebe iznimno su osjetljivi pa je važno na pravilan način držati bebu. Prvi posjeti znaju biti jako iscrpljujući kako za majku tako i samu bebu stoga saznajte kako pravilno dodati bebu drugoj osobi?

Tijekom prva dva mjeseca bebina života njezin je imunološki sustav iznimno osjetljiv. Preporučuje se da u tom razdoblju ograničite broj posjetitelja. Prije nego bebu dodate drugoj osobi, uvjerite se da je ta osoba oprala ruke.  Vaša rodbina, prijatelji i svi posjetitelji poželjet će u jednom trenutku malo nositi bebu. Kralježnica pa i sam vrat bebe  nisu posve razvijeni odnosno jako su savitljivi, pa je važno  da na siguran način predate bebu u druge ruke.

Jednom rukom poduprite bebinu glavicu i vrat. A vaša druga ruka neka podupire bebinu guzu i kralježnicu. Druga osoba koja prima bebu neka prekriži svoje ruke tako da joj podlaktice idu jedna preko druge. Zatim smjestite bebinu glavicu i vrat u kut jedne savijene ruke. Drugoj osobi dajte uputu da podurpe bebinu glavicu i vrat. Nakon toga smjestite bebino tijelo u savijene ruke druge osobe.

Kada držite bebu na ramenu, prilkom dizanja podignite bebu da se njezina glavica oslanja na prednu stranu vašeg ramena. Njezina glavica ne smije visjeti preko vašeg ramena. Svojom rukom podržite bebinu guzu, a kako bi beba bila još sigurnija, držite svoju slobodnu ruku na bebinim leđima.

Izvor: Priručnik za vlasnilke malih beba, Dr.Louis Borgenicht i Joe Borgenicht

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Kralježnica pa i sam vrat bebe nisu posve razvijeni odnosno jako su savitljivi, pa je važno da na siguran način predate bebu u druge ruke.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing