Dohrana bez glutena i dodanih šećera

Objavljeno 28.10.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Žitarice čine temelj uravnoteženog obroka te se prema novijim preporukama upravo one prve uvode u dohranu i sve češće postaju prvi odabir prilikom uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu

Dohrana je značajno dojenačko doba jer dijete postepeno počinje prihvaćati hranu drugačijeg okusa, konzistencije, boje i mirisa od majčinog ili adaptiranog mlijeka. Zbog toga prvoj dohrani djeteta treba dati posebnu pozornost. Lino kašice zadovoljavaju nutritivne zahtjeve najnježnijeg uzrasta djece.

Zašto baš žitarice?

Žitarice čine temelj uravnoteženog obroka te se prema novijim preporukama upravo one prve uvode u dohranu i sve češće postaju prvi odabir prilikom uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu. Savjetuje se da prvi odabir bude usmjeren na one žitarice koje ne sadrže bjelančevinu gluten, a najčešće su to riža, heljda, kukuruz i proso.

Linija Lino žitnih kašica sastoji se od tri proizvoda: žitarice (riža, proso, heljda), Riža s bananom te Riža s jabukom i mrkvom, namijenjena dohrani beba od 4. mjeseca života. Uz njih možete biti mirni, jer ste svojem djetetu dali siguran, hranjiv i kvalitetan obrok. Upravo zato smo ih s najvećom pažnjom razvijali s pedijatrima i nutricionistima te su u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom iz Zagreba napravljena znanstvena ispitivanja utjecaja Lino žitnih kašica 4+ na funkcionalnost probiotika Bifidobacterium lactis BB-12.

Lino žitne kašicene sadrže gluten kao ni dodane šećere, bogate su vitaminima i mineralima, a dobar su izvor kalcija, željeza i joda.

Blagotvorne za ravnotežu crijevne flore

Lino 3 žitarice, Lino riža banana i Lino riža s jabukom i mrkvom kašice sadržekulturu Bifidobacterium lactis BB-12 poput bifidobakterije uprobavnom sustavu dojenčadi, a koja blagotvorno djeluje na ravnotežu crijevne flore.

Lino asortiman prilagođen uzrastu 4+ nudi četiri raznolika okusa:

- Lino 3 žitarice – riža, proso, heljda

- Lino riža i banana

- Lino riža s jabukom i mrkvom

- Rižolino.

Napomena: Ukusne i slasne Lino žitne kašice preporučljive su i djeci starijeg uzrasta, ali i odraslima koji žele lagan, hranjiv i zdrav obrok ili imaju poteškoća s probavom.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Lino asortiman prilagođen uzrastu 4+ nudi četiri raznolika okusa

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing