Domaći Genmaicha čaj

Objavljeno 11.11.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Pokazao se kao jako dobar suborac u detoksikaciji i pročišćavanju kože, kao i u sagorijevanju masnoća, gubitku težine i poboljšavanju probave.

Genmaicha je vrsta japanskog zelenog čaj koji je se radi od odlične Banche (ja koristim Hojichu) te pržene integralne riže. Pokazao se kao jako dobar suborac u detoksikaciji i pročišćavanju kože, kao i u sagorijevanju masnoća, gubitku težine i poboljšavanju probave. Ima nizak postotak teina pa se može konzumirati i u večernjim satima.

Navodno je genmaicha je izvorno bila piće siromašnih Japanaca pa je zovu još i "narodnim čajem", no danas je opće poznat čaj u svim društvenim slojevima. Okus mu je pomalo orašast, a uz drvenastu Banchu ovaj čaj daje zanimljiv okus.

Treba vam:

  • 100 g hojiche (može i kukicha, ali ja više volim koristiti hojichu jer se kukicha može više puta koristiti pa ju je šteta upotrijebiti za ovaj čaj)
  • 250 g integralne pržene riže

Prvo trebate na suhoj tavi prepržiti rižu da potamni da počne raditi kokice!

20151110_094211 20151110_094256

Pomiješajte rižu kada se ohladi sa hojichom i spremite u posudu:

20151110_09465220151110_121433

20151110_12150620151110_121622

Čaj prelijte sa vrućom vodom. Dosta vam je mala žlica na 3 dcl vode i uživajte!

Napomena: Možete je napraviti i sa Senchom (takva je većina kupovnih Genmaicha), ali tada ima stimulativno djelovanje, okus je gorči i radi se kao zeleni čaj na nižoj temperaturi. Meni osobno je finiji ovakav.

Autor: Maja Kefeček

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing