Egzotična juha od rajčica

Objavljeno 01.07.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 3-7, 7+

Ako ste ljubitelj juhe od rajčice ili egzotičnih kuhinja, ova će vam juha definitivno obogatiti jelovnik.

Potrebno za 4 osobe:

  • 1 luk
  • 2 stabljike limunove trave (ima navodno u Lidlu, a ako nemate zamijenite đumbirom)
  • 2 crvena chilija
  • 400 g guljenih rajčica iz konzerve ili staklenke (ili svježih!!!)
  • 600 ml kokosovog mlijeka
  • sol, veganski začin za juhu (dakle, nikakvi proizvodi koji pocinju na V u kojima je glavni sastojak sol ili jos gore – E621!). Ovo se može zamijeniti i sa ‘običnim’ koncentriranijim temeljcem – uzeti ne više od 2 dl
  • korijander u prahu (ili ako imate sjemenke izgnječite ih u mužaru ili avanu. Tako je aromatičnije)
  • Korijander svježi (za posluživanje)

Priprema:

  1. Luk sitno narezati i popržiti na malo ulja. Chilije oprati, grubo narezati i dodati luku. Oprez potreban! Neki mogu vrlo osjetljivo reagirati na dim od prženja chilija! Također, tko ne voli preljuto (iako ovo nije previše na kolicinu ostalih sastojaka) neka izvadi sjemenke. Tko pak voli ljuto, neka slobodno doda još jednu papričicu.
  2. Dodati rajčicu i kokosovo mlijeko i kratko prokuhati pa usitniti štapnim mikserom.
  3. Odstraniti vanjske listove na limunovoj travi, travu oprati, zgnječiti i dodati u juhu. Kuhati još 10-ak minuta. Dodati sol, korijander i začin za juhu ili temeljac, kratko prokuhati te provjeriti okus. Kome je prekiselo, može dodati prstohvat šećera za ublažavanje.
  4. Poslužiti s narezanim svježim listovima korijandera.

U slast!

Autor: Helena Varendorff okusi.eu

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0