Filmska gluma i učenje engleskog

Objavljeno 03.10.2016. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Kreću radionice učenja filmske glume i engleskog jezika. Gdje? U Prostoru imaginacije!

Od listopada ove godine Prostor imaginacije počinje s radionicama filma i  filmske glume za djecu u kombinaciji s učenjem engleskog jezika - naime, cijeli program, glumački i filmski, uključivat će engleski jezik i kulturu, pa će se tako glumiti na engleskom i pričati engleski glumeći u filmu. Dođite i zabavite se jer učenje dramskih tekstova, pjesama i uloga u ranoj dobi je kao vožnja biciklom - ne zaboravlja se nikad! 

Anglosaksonski sustav školovanja uključuje dramsku edukaciju od najranije dobi i kroz sve faze školovanja. Filmska i kazališna umjetnost za svaki uzrast sastavni su dio školovanja i odrastanjaDramska edukacija pridonosi razvoju samopouzdanja i razbijanju straha od javnog nastupa, a učenje stranog jezika kroz film i filmsku glumu najbolji je, po novijim istraživanjima i najučinkovitiji način učenja stranog jezika. Kada naučimo tekst napamet i samostalno ga izgovaramo s razumijevanjem te glumimo, mi smo već u posljednjoj fazi učenja, tzv. role-playa, koja je djeci najzabavnija faza .. a do koje smo prošli već sve druge faze učenja. Program izvode u paru dva voditelja - profesorice engleskog jezika te profesionalni glumci.

Uz učenje stranog jezika i dramski odgoj, u budućim fazama programa, djeca će se upoznati s osnovama filmske produkcije, naučiti koristiti filmsku opremu, pisati scenarije, režirati i montirati, sve do izrade finalnog kratkog filma koji će roditeljima dati uvid u protekli rad djece.

Na kraju školske godine polaznici radionica dobivaju portfolio-showreel sa svojim radovima na disku i certifikat o uspješno završenim radionicama. Kulturni Centar Baraka Zagreb u suradnji s casting agencijama (za snimanje filmova, serija, reklama, muzičkih spotova u zemlji i svijetu) omogućit će svim polaznicima da uđu u bazu podataka i dobiju šansu da se profesionalno ostvare.

Više informacija potražite na stranicama Prostora imaginacije.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0