Fina krem juha od bundeve

Objavljeno 23.11.2014. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Savršena za hladne dane.

Sastojci:

  • 1-2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • pola srednje velike hokkaido bundeve (može i neka druga)
  • 1/2-1 šalica crvene leće (ili žute)
  • oko 1-1,5 l vode ili temeljca
  • 3-4 žlice umeboshi začina

Za ukras:

lanene sjemeke i list peršina

Na maslinovom ulju propirjajte luk narezan na veće kocke, dodajte bundevu narezanu na kocke sa malo soli. Na povrće dodajte leću i vodu i kuhajte dok bundeva i leća ne omekšaju, oko 20 minuta. Sve izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom. Vratite na vatru i dočinite umeboshi octom. Po želji dodajte i malo soka đumbira.

Ukrasiti možete lanenim sjemenkama i listom peršina ili npr. zobenim vrhnjem ili sojinom, crnim sezamom i sl.

Dobar tek!

Autor: Maja Kefeček

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0