Fit školarci imaju bolje ocjene!

Objavljeno 22.09.2014. | Dobna skupina: 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Školarci u dobroj tjelesnoj formi imaju i bolje rezultate nakon "grijanja stolca", tvrde američki istraživači.

Naime, djeca koja su u top tjelesnoj formi imaju bolje ocjene. Istraživači Sveučilišta Michigan analizirali su svaki aspekt tjelovježbe povezane sa zdravljem: prikupili su podatke o tjelesnoj spremi od 312 dječaka i djevojčica od šestog do osmog razreda na temelju određenih vježbi, poput broja sklekova koje mogu napraviti i sl.

Kada su usporedili njihove rezultate s ocjenama koje su dobivali tijekom cijele školske godine u četiri osnovna predmeta, zaključili su da oni mališani koji su u najboljoj tjelesnoj formi imaju najbolje ocjene i najbolje rezultate na ispitima, neovisno o spolu ili dobi.

"Ovo otkriće sugerira da škole koje žele smanjiti broj sati tjelesno-zdravstvene kulture i skratiti odmore kako bi se fokusirali na osnovne predmete moguće osujećuju uspjeh učenika na standardiziranim ispitima, a oni utječu i na sredstva škole ili njen prestiž", objasnio je profesor kineziologije James Pivarnik, jedan od autora ovog projekta sa Sveučilišta Michigan.

"Što su vaša djeca u boljoj formi, to će imati bolje rezultate na ispitima. To je uzbudljivo! Djeca u dobroj formi imaju veće šanse postati odrasle osobe u dobroj formi, a sada vidimo da je i tjelesna sprema povezana s akademskim postignućima. Nadajmo se da će se oboje nastaviti u budućnosti", zaključio je Pivarnik.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Osigurajte svojim klincima Lino slasne i hrskave obroke, koji sadrže visokokvalitetne sastojke i vitamine.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing