Gdje friške mame mogu vježbati?

Objavljeno 10.11.2011. | Dobna skupina: Prije poroda, 0-1, 1-3

Porod je prošao, prvi tjedni privikavanja na bebu također, i mnoge bi mame rado uključile neku fizičku aktivnost u svoj program. No gdje vježbati?

Nakon 9 najljepših mjeseci u životu držite svoju bebu u naručju. Želite joj pružiti najbolje i biti uvijek uz nju. No svaka žena ubrzo nakon poroda osjeti potrebu da bude opet fizički u boljoj kondiciji te poželi tijelo koje je imala prije trudnoće. Svakodnevno bavljenje djetetom, dojenje i previjanje može predstavljati veliku prepreku za taj cilj jer većina majki nema kome ostaviti djete kako bi se posvetila svome tijelu. A kada i dobije „svojih 5 minuta“ obično razmišlja samo o bebi koju je ostavila kod kuće i o tome da li je sve u redu.

Najbolje i najkorisnije riješenje je da vježbate zajedno sa svojim djetetom. Ovaj poseban program vježbanja omogućuje vam AEROfitness club by FILA (Sveti Duh 36, Zagreb, www.aerofitness.hr). Posebnost ovog programa leži u činjenici da je djete aktivno uključeno u program. To znači da ćete umijesto lopte ili utega u izvođenju vježbi koristiti težinu vlastitog djeteta. Djeci to predstavlja veliko zadovoljstvo jer je svaki pokret u vježbi prilika za zbližavanje s majkom. Majkama je omogućeno da vježbaju zajedno sa svojom djecom stvarajući pritom posebnu vezu i povezanost sa djetetom. Takvo vježbanje je i vrijeme korisno provedeno s djetetom te će dijete veselo pratiti majčine kretnje i s vremenom će ih htjeti ponavljati. Veza između majke i djeteta je sveta i zato je treba njegovati kroz različite aktivnosti koje izvode zajedno. 

Ovaj program omogućuje majkama brže vraćanja tijela u stanje prije trudnoće, oblikovanje tijela i dobivanje mišićne mase, psihičko rasterećenje te smanjenje bolova u donjem djelu kralješnice. Djeca od njega imaju višestruku korist – prvenstveno uspostavljanje čvršće veze s majkom, povećanje otpornosti i izdržljivosti te simulaciju u smislu ugodne glazbe i kretanja. To je istovremeno dobra vježba za snagu i oblikovanje vašeg tijela, a i zabava za dijete koje u različitim položajima na taj način dobije dragocjena iskustva.

Program je prilagođen mamama s malim bebama do tri godine starosti te trudnicama

Program & MAME & BEBE & TRUDNICE omogućuje druženje s ostalim mamama i njihovim bebama, razmjenu iskustava, rekreaciju i posebnu povezanost s djetetom. Ako dijete nije raspoloženo za vježbanje, može se igrati na didaktičkoj dekici ili istraživati svijet novim edukativnim i didaktičkim igračkama ili se jednostavno odmarati pored vas. Na satu je sve prilagođeno bebama i njihovom uživanju – djete je moguće nahraniti, premotati, vježbati s njime ili se samo maziti i uživati. A plakanja na ovim satovima nema: bebe uživaju pokretu, šarenilu, novim igračkama i druženju s novim prijateljima.

Program je namjenjen djeci od najranije dobi (od cca 3 mjeseca) pa do 3 godine starosti. No najbolje ipak surađuju bebe do otprilike godinu i pol dana starosti dok im je druženje s mamom ipak draže od istraživanja ostatka svijeta.

Program je takoder prilagođen i trudnicama koje žele lijepo izgledati i osjećati se dobro u trudnoći.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Inventar

5

Postoje didaktičke dekice za bebe, prematalice i ostala potrebna infrastruktura.
Sigurnost

5

Vježbe pokazuju educirane osobe.
Dostupnost

4

Vježbanje se odvija na Svetom duhu, unutar zone tramvaja.

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing