GISKO: Tjedan na Odjelu za rad s djecom i mladima

Objavljeno 21.10.2015. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnica Osijek poziva vas da svojim dolaskom sudjelujete u aktivnostima koje smo od 19. do 24. listopada pripremili za vas.

19. listopada 2015. u 09:00 sati, Igraonica – „Prvi puta u Knjižnici“(organizirani posjeti učenika OŠ) S radošću upoznajemo djecu s Knjižnicom i njezinim uslugama. Predstavljamo nove slikovnica i knjige. Ovo je poziv na druženje i upoznavanje novih prijatelja te pričanje i čitanje najljepših bajki.

20. listopada 2015. u 10:00 sati, Igraonica – „Lektira na drugačiji način“(organizirana aktivnost poticanja čitanja za učenike OŠ) Svrha lektire je poticati zanimanje djece za čitanje i razvijati kulturu čitanja književno-umjetničkih tekstova. Lektirom na drugačiji način želimo djecu i mlade zainteresirati za čitanje, kako bi čitanje doživjeli kao osjećaj veselja i ugode.

21. listopada 2015. u 11:00 sati, Igraonica – „Sovkova igraonica“( 0- 3 god.) Susreti za roditelje i bebe zamišljeni su kao zajednička igra, slušanje priče, čitanje slikovnica, dramatiziranje s pomoću lutkica i prstića. Poticaj je to na zajedničko čitanje djetetu od najranije dobi, na posudbu kvalitetnih slikovnica, na razvoj ljubavi prema čitanju..

„Sovko priča“ u 17:00 sati (pričanje priča za djecu stariju od 4 godine)

23. listopada 2015. Nacionalna akcija „Upali lampicu i čitaj!“ i volonterska akcija: „Budi nekome svjetlo!“

u 10:00 sati,  Igraonica – „Tajna“ za djecu (predstavljanje slikovnice autorice Dubravke Pađen Farkaš i ilustratora Dražena Jerabeka)

„Čitateljski izazov“ u 12:00 sati, Igraonica – (natjecanje u lijepom čitanju naglas za učenike OŠ u suradnji s školskim knjižničarima grada Osijeka) Ciljevi natjecanja su: • poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas • razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena • unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika • naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja • poticanje usmenog izražavanja • razvijanje motivacijskih sposobnosti.

24. listopada 2015. u 09:30 sati, Igraonica – „Zečje uši“ (edukativna radionica  i igraonica za djecu i roditelje s ciljem stjecanja vještine vezanja vezica, u suradnji s Udrugom „Vedri grad“)

Ovotjedne aktivnosti  dio su programa obilježavanja manifestacije Mjeseca hrvatske knjige 2015. godine Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, Europske avenije 24

Središnja tema manifestacije vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0