Gužva, strka, briga = mama dvoje klinaca

Objavljeno 25.10.2012. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Zaista me predugo nije bilo na ovim prostorima... ali zaista sam bila u gužvi. Mislim, i dalje jesam! Ali sam nekako naučila pronaći vremena za sebe, za svoje poslove. Kako bi ono roditelji znali reći "uhvatili smo ritam" u vagonu u kojem nas je sada četvero. A punih 11 godina nas je bilo troje.

Pišem nakon devet mjeseci nepisanja. U tom vremenu moj je dječačić stasao u malenog čovječuljka koji već pomalo radi prve korake, držeći se za ogradicu svojeg malog "igrališta". A ja sam stasala u majku sa dvoje djece koja je ubrzanim tempom morala savladati korake novog plesa zvanog "mama dvoje klinaca". Nešto čemu sam se divila u svom jedanaestogodišnjem stažu majke jednog djeteta.

Imati jedno dijete, ok, ali DVOJE?!? To mi se uvijek činio kao veeeliki milestone, i neka istraživanja se slažu sa mnom, da je roditeljima veliki skok kada nakon jednog djeteta dobiju drugo. Čak i veći nego kad roditelji sa dvoje djece dobiju i treće. Jer jedno je naprosto - jedno, a sa dolaskom još jednog djeteta obveze se udvostručuju. Ok, neki će reći, imaš tinejđera i malu bebu, neš ti problema! Ali nije jednostavno. Istina je da sa velikim nema istih zavrzlama kao s malenim, ali su ponekad podjednako zeznute, ako ne i zeznutije.

Predpubertet i pelenaštvo... zanimljiva kombinacija, vjerujte mi na riječ. Ali lijepo je, zaista uživam, unatoč ponekom teškom danu, kad sam premorena i kad bih samo htjela malo vremena za sebe... samo malo. Da sam sama i da me nitko ništa ne pita nit treba. Trebalo bi otvoriti neku spa zonu samo za mame. Sigurna sam da bi posao cvao!

Bilo je svega u tim mjesecima, i o svemu tome ću se raspisati na ovim stranicama. Zapisivala sam zanimljive teme o kojma želim pisati, i lista je podugačka, stoga... Čitamo se!

pusa od mame Martine, malog Maura (9,5 mjeseci) i velikog Tibora (11,5 godina)

Autor: Martina Dumić Balvan

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0