Heljda sa ciklom i koprom

Objavljeno 02.04.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Kao bezglutenska žitarica ima značajnu primjenu u proizvodnji kruha i drugih proizvoda za osobe oboljele od celijakije i one koji moraju izbjegavati gluten.

SASTOJCI (6-8 porcija):
• 2 žlice maslinovog ulja
• 1 veliki luk (sitno nasjeckan)
• 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
• 250 g sjemenki heljde
• 3 šalice (750 ml) kipuće vode
• sol
• svježe mljeveni papar
• 500 g kuhane cikle (naribane)
• 2 žlice svježeg kopra (nasjeckan)
• kiselo vrhnje ili jogurt

PRIPREMA:

Sjemenke heljde popržite na tavi bez ulja oko 6-7 min dok ne porumene. Zagrijte ulje u drugoj većoj dubljoj tavi te dodajte luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte još minutu. Dodajte popržene sjemenke heljde i kipuću vodu te začinite solju i paprom. Pokrijte tavu poklopcem, smanjite vatru i ostavite da vrije 15 do 20 minuta dok heljda ne upije vodu i omekani. Zatim dodajte ciklu i kuhajte još 2-3 minute. Začinite još po potrebi, dodajte kopar i promiješajte. Servirajte toplo i po želji dodajte žlicu vrhnja ili jogurta...dobar tek!

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Heljdu se može konzumirati kao prilog jelu, kao dio juha, u obliku kaše ili čaja, a od prerađene žitarice proizvodi se brašno.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing