Hranilice za bebe

Objavljeno 15.08.2012. | Dobna skupina: 0-1, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Sve hranilice koje se danas nude na tržištu moraju zadovoljili rigorozne sigurnosne standarde, no njihova praktičnost i uporabljivost sasvim su druga priča.

Dobro razmislite što od hranilice očekujete. Želite li da to bude velika i robusna, udobna i praktična hranilica za vaše dijete ili će vam trebati neki manji model koji se može sklopili kada vam ne treba. I ne manje važno - vodite računa o tome kako vam se hranilica uklapa u kuhinju/blagovaonicu, da vam se ne bi dogodilo da je nakon šest mjeseci odlučite izbaciti i hraniti dijete na krilu.

Ipak, neka vam je uvijek na prvom mjestu djetetova udobnost, pri čemu je također jako važna i djetetova dob u kojoj hranilicu kupujete. Naime, petomjesečna beba koja je počela s dohranom neće se osjećati ugodno kada je "ugurate" u drvenu hranilicu u kojoj je dosta toga žulja, ne može se zavaliti i mora stalno okomito sjediti.

Posebno je važno da hranilica ima dobro podstavljene mekane jastučiće, presvučene u materijal koji se lako održava i jednostavno skida

Ako pak to razdoblje premostite rabeći neku drugu sjedalicu ili viper za hranjenje, za stariju bebu (starije od 10 mjeseci) možete razmišljati i o uporabi drvene hranilice, od kojih se neke mogu koristiti čak 4-5 godina kao stol i stolica.

Još je jedan važan detalj na koji treba obratiti pozornost a često ga se ne sjetimo - higijena. Pogledajte dobro koliko je praktično održavanje odabrane hranilice, utora, presvlake i svih ona mjesta na koja mislite da se ništa ne može zavući.

Također vodite računa o tome da pladanj koji se skida da bi ostao onaj čisti za igru, stane u perilicu posuđa, što će vam olakšati održavanje.

Razmislite i o tome koliko dugo planirate koristiti hranilicu te može li se prilagođavati visinom. Ako je djetetu od 6-8 mjeseci odgovarajuće veličine, dvogodišnjak vjerojatno u nju neće stati.

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Odaberite hranilicu kojoj se podešava visina i uključite dijete u zajedničke obroke za stolom!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0