Igračke iz kućne radinosti

Objavljeno 10.12.2011. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Ne morate potrošiti mnogo novca da biste djetetu nabavili najbolje igračke. Pogled u kuhinju i malo mašte (vaše i vašeg djeteta) može osigurati sate zabave.

Razne kutije

Plasična kutija za čuvanje hrane, čaše od jogurta, kutije od sladoleda, plastične čaše, tave, čvrste limenke, plastične čaše samo su neke od kućnih igračaka koje imate u svojoj kuhinji.  Različite prazne kutije mogu satima poslužiti za igranje u pješčaniku ili prenošenje blata u vrtu. Stavite nekoliko komada tjestenine ili nekoliko osušenih zrna graška u čvrsto zatvorene kutije i napravili ste zvečku ili instrument. Dodajte nekoliko drvenih žlica i dobili ste bubnjeve. Čvrste limenke postavljene naopako u vrtu mogu činiti stazu od kamenčića. Kako biste mlađem djetetu napravili zanimljiv mobile, upotrijebite čaše od jogurta - neka vise iz plastične kutije.

Hrana

Tjestenina, suhi grašak i druga osušena hrana mogu biti vrlo dobre igračke. Sve to može proizvoditi zvuk unutar igračke, može biti zalijepljeno na karton ili kuhinjski kolaž, a možete ih obojati i nanizati na obični ili elastično konac i tako izradite nakit.Većina djeca voli i kada im date tijesto koje mogu sami oblikovati, a na kraju ga ispecite s "pravom hranom".

Igračke od hrane dajte većoj djeci kako ne bi progutali manje komadiće hrane

Papir

Kartonski tuljci, od toaletnog papira ili papirnatih ručnika, uz malo ukrasa mogu postati lutke koje se stavljaju na prste. Od papirnatih vrećica možete napraviti lutke koje se stavljaju na ruke. Kartonske kutije od jaja ukrasite iznutra i izvana i pretvorite u strašna bića (čudovišta) jer će se zubi kutije otvarati i zatvarati poput životinjskih ralja.

Izvor: Razvoj vašeg djeteta, Kako otkriti i potaknuti djetetove potencijale, Dr.Miriam Stoppard

Autor: Čuvarkuća uredništvo

3 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Sigurnost

2

Za ovakve igračke dijete mora biti dovoljno staro kako biste mu objasnili da ne smije gutati sitne komade.

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing