Igračke od kartonske role

Objavljeno 14.08.2013. | Dobna skupina: 1-3, 3-7, 7+

Ništa se ne smije baciti, a posebno ne kartonske role jer od njih se mogu napraviti čuda, a djeca će se usput izvrsno zabaviti. Hobotnice, leptiri, ogrlice, satovi, sovice, tuneli.... samo su neke od igračaka koje se mogu napraviti od obične kartonske role.

1. Igračka - sat


Prerežite rolu na pola, a ako je preuska da se navuče djetetu na ruku, možete izrezati i prorez sa stražnje strane kako je prikazano na donjoj slici. Nacrtajte brojčanik i kazaljke i to je to!

2. Igračke za razvoj fine motorike

  Za ovo vam je potrebna rola napravljena od mekšeg kartona. Bušilicom za papir napravite veći broj rupica u roli (nema veze ako ju pritom morate savijati, lako ćete ju vratiti u prvobitni oblik).  Djetetu dajte komad vune ili špage (VAŽNA NAPOMENA: ne koristite predugačku vezicu, posebice ako će igračku koristiti djeca mlađa od tri godine, zbog opasnosti od gušenja!)   Ovo je onaj tip igračke koji provjereno može i djecu mlađe dobi zaokupiti neko duže vrijeme.

3. Leptir

  Kako biste leptiru napravili krila, izrežite komad kartona u obliku slova "x" kao što je prikazano na donjoj slici i ukrasite ga (s obje strane) po želji:   

4. Ogrlice

  Izrežite rolu na manje kolutiće, dajte djeci da ih oboje po želji i nanižu na neku lijepu vrpcu. Pomozite im zavezati krajeve vrpce tako da dobijete ogrlicu i ne zaboravite na oprez s manjom djecom, zbog opasnosti od gušenja.

5. Sovice

Planetarno popularne sovice našle su mjesto i u našem domu. Kako bi ih i sami napravili, samo pritisnite vrh role s dvije nasuprotne strane da dobijete uši (naravno da sam zaboravila slikati dok smo ih radili, pa škicnite ovdje za detaljnije upute) i nacrtajte im oči, kljun i krila, a možete su poslužiti i kolaž papirom.

6. Tunel s lopticama

Ovo smo također već spominjali kao način zabave za djecu u kuhinji, ali naravno da ta igra ne mora biti ograničena samo na jednu prostoriju. Kod nas je tome tako jer su nam zidovi obloženi plutom na koji je ovako nešto lako nalijepiti, ali to se može izvesti i na prozoru, na zidu, na vratima ili na ormarima.

Dakle, role smo zalijepili patafixom i dodatno učvrstili selotejpom i onda ubacivali loptice. Bilo je puno cike i vriske, cure su se zbillja oduševile ovom igrom.

 7. Hobotnica


Izrežite donji dio kartonske role na 8 trakica, presavijte ih prema gore i flomasterima nacrtajte hobotnici lice. Čas posla!

S tolikim izborom slatkih životinjca, nije se teško igrati zoološkog vrta :)  

Autor: Stepfordska supruga

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0