Igrajmo se zajedno – Pješčani sat

Objavljeno 12.06.2015. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … mali kreativci logo Kako bi našim mališanima, a i nama samima, olakšali snalaženje u vremenu, danas ćemo vam pokazati kako napraviti izvrsnog pomagača – pješčani sat.

Današnji tutorijal namijenjen je našim i vašim malo većim klincima, onima od četiri godine na više. U toj dobi djeca na neke svoje načine pomalo postaju svjesna vremena i koliko je važno poštivati vremenske okvire (ako ne dođu na vrijeme na trening propustit će ga i sl.).

Kako bi našim mališanima, a i nama samima, olakšali snalaženje u vremenu, danas ćemo vam pokazati kako napraviti izvrsnog pomagača – pješčani sat.

Za izradu su nam potrebni:

  • Dvije plastične boce
  • Jedan plastični čep od boce
  • Dva čepa za staklenke
  • Sitni pijesak
  • Škare
  • Jako ljepilo

Za početak izmjerite promjer flaša u odnosu na čepove od staklenki i odrežite ih tako da svaki dio plastične boce s grlom stane u taj čep. Tako i zalijepite jakim ljepilom.

Na plastičnom čepu izbušite manju rupicu. Neka bude široka toliko koliko brzo želite da pijesak teče kroz nju. Napunite jedan dio boce s pijeskom, stavite dva grla boca jedno prema drugome i provjerite teče li pijesak zadovoljavajućom brzinom i koliko mu vremenski treba da isteče. Ukoliko teče i zadovoljni ste vremenom koje mjeri, jakim ljepilom učvrstite grla boca jedno za drugo. Ukoliko ne teče ili želite da bude kraće ili duže, proširite rupicu i/ili dodajte/oduzmite željenu količinu pijeska.

Sad kad ste spojili svoj pješčani sat, dijete ga može ukrasiti po rubovima.

Igrajte se s djetetom uz pomoć pješčanog sata, ukoliko je npr. 3 minute neka uz njega pere zubiće, ako je 5 minuta neka se oblači… Ideja je bezbroj a sigurna sam da ćete si i vi sami olakšati ako ne morate djetetu stalno ponavljati 'Ajde, požuri, zakasnit ćemo'.

Teta Maja/Mali kreativci

Autor: Maja Jurin

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0