Igrajte se sa svojom bebom

Objavljeno 29.11.2016. | Dobna skupina: 0-1

Igra s bebom donosi dobrobit ne samo bebi nego i vama!

Neki oblici igre donose dodatne pogodnosti za bebu jer oblikuju/jačaju određene mišiće bebe, što joj može pomoći u razvoju. Pravilno vježbanje s bebom jača mišiće, poboljšava tjelesnu koordiniranost bebe i povećava bebine motoričke sposobnosti.

Vježbe na trbuhu

Polegnite bebu na pod, licem prema dolje. Legnite pokraj bebe i počnite joj pričati. Njezine reakcije ojačat će joj mišiće vrata, trbuha i leđa. Bebe može pogledati prema gore da bi vas vidjela, može okrenuti glavicu u stranu ili odgurivati tijelo kako bi vas vidjela ili se početi valjati da vas vidi.

Dizanje iz ležećeg u sjedeći položaj

Izvođenje takva sjedanja, odnosno takbih "trbušnjaka" mnogim bebama pruža užitak i sadrži dodatnu pogodnost time što jača trbušne i vratne mišiće, olakšavajući im sjedenje bez ičije pomoći.Dok sjedite, u svoje krilo polegnite bebu licem prema gore, ali tako da joj je glavica na vašim koljenima. Držeći bebine noge ravno u svojem krilu, stavite joj po jednu ruku ispod svog pazuha i svinite je u struku tako da gornji dio tijela dovedete u okomiti pomožaj. Starije bebe uhvatite za ruke i podlaktice i povucite prema sebi.

Vježbe ustajanja

Mnoge bebe uživaju u ovoj igri jer vam mogu gledati izravno u lice i igrati se nogama. Vježba ima dodatnu pogodnost tako što jača bebine noge i leđa. Posjednite bebu na svoja bedra, tako da je licem okrenuta prema vama. Manjim bebama stavite obje svoje ruke ispod pazuha, podignite je u stojeći položaj i opet spustite natrag u sjedeći. Starije bebe podignite u struk, postavite ih u stojeći položaj i opet spustite u sjedeći položaj.

Izvor: Priručnik za vlasnike malih beba, Dr.Lousi Borgenicht i Joe Borgenicht

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Ukupni dojam

5

Igra čini bebu sretnom i uči je njenom odnosu s okolinom.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing