Istovremeno vježbanje i učenje poboljšava ocjene

Objavljeno 01.03.2016. | Dobna skupina: 3-7, 7+

Ako želite osigurati uspjeh svog mališana u školi, nemojte zaobilaziti vježbanje.

Vježbanje u isto vrijeme kao i učenje poboljšava ocjene školaraca, tvrde američki stručnjaci. Do ovog su zaključka došli nakon što su analizirali podatke djece od prvog do šestog razreda koja su sudjelovala u programu koji je uključio tjelesnu aktivnost s učenjem u učionici u trajanju 40 minuta dnevno, svaki školski dan. Škole su prosječno imale loše ocjene na nacionalnoj razini. Prije nego što su se upisali u ovaj program, mali su učenici imali tjelesni samo 40 minuta tjedno.

Učenici prvog i drugog razreda su učili vještine kretanja i pojačavali osnovne akademske vještine. Primjerice, skakali su kroz polegnute ljestve, dok su nabrajali boje kojima su prečke ljestava bile obojane.

Pažljivo odabrani program tjelesne edukacije može pojačati akademska dostignuća učenika.

Nešto stariji učenici, oni do šestog razreda, koristili su opremu za vježbanje i televizijske ekrane: dok su trčali na traci za trčanje gledali su prilog o geografiji, te tako učili i trčali u isto vrijeme.

Stručnjaci Dječje bolnice Sveučilišta u Južnoj Karolini usporedili su rezultate standardiziranih ispita koje su učenici riješili prije i poslije novog programa. Ustanovili su kako se udio učenika koji su prošli državni ispit povećao s 55 na 68,5 posto.

Rezultati su pokazali kako pažljivo odabrani program tjelesne edukacije može pojačati akademska dostignuća učenika. Ovo je još jedan u nizu dokaza koji promoviraju tjelovježbu u svrhu poboljšanja i uma i tijela, tvrde istraživači.

Izvor: health.usnews.com

Autor: Čuvarkuća uredništvo

1 korisnik je označio ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0