Jabučna pita

Objavljeno 11.10.2013. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Čuvarkuća u suradnji s … Sezona je jabuka, pa ovu zdravu voćku treba iskoristiti na sve moguće načine. Meni omiljena je jabučna pita!

Tijesto

Zamijesiti tijesto od 425 g brašna, 250 g maslaca izrezanog na kockice, 1 žličice soli, 3-4 žlice šećera, 5-6 žlica hladne vode. Zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata do sat.


Nadjev

1,5 kg jabuka ogulite i narežite na kockice, posipajte s 5-6 žlica smeđeg šećera, 2 žlice suhih mrvica, 2 žličice cimeta i sve dobro promiješajte


Mrvičasti posip

Od 125 g brašna, 100 g šećera i 125 g maslaca ali ovaj put nemojte pokušavati napraviti tijesto nego samo prstima sve izmrvite da dobijete mrvičastu smjesu

Priprema

Ohlađeno tijesto razvaljajte da obložite kalup za pite promjera 26-27 cm i malo preko toga da imate od čega podebljati rub. Prebacite ga u kalup. Preko tijesta stavite jabučni nadjev i posipajte mrvičastom smjesom i oblikujte rub od onog visećeg tijesta.

Pecite 45-60 minuta na 180°C. Ako vam s gornje strane sve prebrzo tamni stavite aluminijsku foliju.

Poslužite toplo, hladno... po volji!

Autorica: Sunčana

Autor: Čuvarkuća uredništvo

2 korisnika je označilo ovu preporuku kao korisnu.

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Unatoč tome što možda jabuku doživljavate kao neku običnu voćku, morate znati da su one nevjerojatan izvor zdravlja.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing