Jao, što sad?

Objavljeno 28.02.2015. | Dobna skupina: 0-1

Plače! Vrišti! A mame nema pri ruci... Hvata vas panika? Ne brinite se, samo polako, korak po korak. Tata uvijek nađe neki svoj način, ali nije naodmet imati podsjetnik uz sebe...

Razumjeti bol svoje bebe
Ako stavite omiljeni CD svog kreštavca, to ga neće zasititi, niti će beba kojoj rastu zubi prestati plakati kad joj promijenite pelenu. Drugim riječima, najprije morate pronaći izvor bolova svoje bebe. Da, to se čini logično, ali kad plakanje počne, logika vas začas napusti.

Trik malog prsta
Ako sumnjate da je beba gladna, pokušajte joj ponuditi mali prst i vidjeti hoće li ga početi cuclati. Samo pazite da je jagodica prsta okrenuta prema gore da joj ne ogrebete nepce.

Piće, molim!
Za dijete, ne za vas. Pokušajte bebi ponuditi mlijeko iz bočice, izdojeno ili formulu, što već prakticirate i imate pri ruci.

Ljuljaj me nježno
Bebe vole pokret, a tko će ih bolje ljuljuškati nego tata? Ako bebu "uvalite" u nosiljku ili sjedalicu za auto, možete je ljuljati u njoj. Ona će sigurno uživati, a vama bi to moglo poslužiti i kao dobra vježba za bicepse, zar ne?

Pleši sa mnom...
Primite bebu tako da joj je glavica kod vašeg ramena i ruke oko vašeg vrata, pa zajedno s bebom – zaplešite! Kako god vas ponese, beba neće zamjeriti ako imate dvije lijeve niti će primijetiti da nemate sluha kad zapjevušite... bilo koju melodiju!

Glupiranje? Zašto ne!
Svi zvukovi koje možete proizvesti svojim tijelom. Sve face koje možete "složiti". Skok u stilu "daska" na obližnju meku površinu. Stavljanje različitih predmeta na glavu. Napokon se možete glupirati s ciljem i odobravanjem! Štoviše, publika će biti oduševljena, a plač možda ubrzo postane smijeh...

Blizu srca
Stavite dijete u nosiljku ili maramu tako da ga smjestite naprijed, okrenuto prema sebi. Toplina vašeg tijela, kucanje srca, vaše disanje i lagani hod dok se krećete po kući... barem jedno od vas ubrzo će zaspati!

... Ili jednostavno pričekajte
Mame bi ovaj pristup lako mogle ocijeniti kao "muški", ali nekad beba jednostavno – mora plakati. Ako ste ustanovili da ju ništa ne boli, nije gladna, umorna ili mokra, ne želi se ljuljuškati ili nositi, pustite ju da plače. Barem onoliko koliko možete izdržati...

Izvor: www.pitajmamu.hr

Autor: Čuvarkuća uredništvo

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Čuvarkuća ocjenjuje

Na ovome se mjestu nalaze sažeci preporuka uz ocjene uredništva ili stručnjaka.

Napomena
Ne zaboravite, budite otvorenog uma – nije lako naučiti kako umiriti bebu, pa će možda trebati puno pokušaja dok se ne nađe pravi potez.

Čuvarkuća preporučuje

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0