Juha od hokaido tikve

Objavljeno 01.02.2015. | Dobna skupina: Još nema dijete, Prije poroda, 1-3, 3-7, 7+

Ova tikva jarkonarančaste do crvene boje podrijetlom je iz Japana, a izdvaja se svojim finim slatkasto- brašnastim okusom koji podsjeća na kesten.

Volimo sve vrste bundeva, no jedna od dražih nam je hokaido tikva. Ova tikva jarkonarančaste do crvene boje podrijetlom je iz Japana, a izdvaja se svojim finim slatkasto- brašnastim okusom koji podsjeća na kesten. Može se koristiti i u pripremi slanih i slatkih jela (kolača, kruha, pekmeza i sl.), a mi je najviše volimo u gustim kremastim juhama! Evo jedan jednostavan recept!

Što vam treba:

  • 1 hokaido tikva
  • 1 veći krumpir
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • vrhnje za kuhanje 
  • sol, papar
  • peršinov list

Tikvu prepolovite na pola i žlicom izvadite sjemenke. Ogulite ju i narežite na male kockice i isto učinite s mrkvom. Tako narezanu tikvu i mrkvu dinstajte na malo ulja (mi smo koristile bučino ulje, ali može bilo kakvo) par minuta i zatim podlijte vodom.

U juhu zatim dodajte krumpir narezan na kockice i cijele oguljene češnjeve češnjaka i sve zajedno kuhajte uz dodatak začina po želji (mi smo posolile, popaprile i sitno nasjeckale listove peršina).

Kad je povrće kuhano, smanjite vatru, dio (barem polovicu) povrća izvadite, smiksajte u blenderu da dobijete gustu kašu koju zatim vratite nazad u juhu i dobro promiješajte. U juhu dodajte oko 1 dcl vrhnja za kuhanje i kada juha zakuha gotova je!

Dobit ćete finu gustu juhicu koja je jako zasitna i zdrava, a niskokalorična!




Do čitanja,
Maje

Autor: Maje Zmaje

Registriraj se ili se prijavi i reci nam je li ti ova preporuka bila korisna!

Pogledaj i ovo!

Čuvarkuća na Facebooku

Još iz ove kategorije

marketing

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0